Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Barbora Fábryová
16. októbra 2024 o 7:59
Čas čítania 0:42

Reťazec s nábytkom musí zaplatiť vysokú pokutu. Podľa úradu porušil podmienky pri čerpaní covidových dotácií

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Reťazec tento rok zavrie jednu zo svojich kamenných predajní.

  • Predajca nábytku Asko nábytok musí štátu zaplatiť pokutu takmer 100-tisíc eur za neoprávnené čerpanie covidových dotácií, informujú Hospodárske noviny
  • Firma podľa portálu pokutu zatiaľ neuhradila a nepožiadala ani o splátkový kalendár.
  • Podľa kontrolórov však reťazec porušil podmienky a musí vrátiť dotáciu, ktorú dostali za obdobie od marca do mája 2020 v plnej výške.
  • Reťazec má však okrem pokuty problémy aj s miliónovými stratami. 

Citát: „Úrad vládneho auditu uložil spoločnosti ASKO-Nábytok spol. rozhodnutím, ktoré nadobudlo právoplatnosť dňa 10. 9. 2024, odvod vo výške 94 876,19 eura za porušenie finančnej disciplíny,“ informovala referentka úradu Silvia Kubínová. 

Širší kontext: Reťazec podľa poslednej účtovnej uzávierky skončil pri tržbách 29 miliónov eur so stratou až 5,7 miliónov. Problémy firma eviduje už od covidovej pandémie. Podľa analytika môže byť dôvodom aj to, že Asko nemá dostatočnú konkurenčnú schopnosť a nevie sa od svojej konkurencie odlíšiť a zároveň dvíhať ceny. 

8. októbra 2024 o 16:00 Čas čítania 5:38 Hnutie AllatRa: V penzióne na Domaši sa vraj guru Danilov stretáva s „nebeskými vtáčikmi“, ženami, ktoré prinášajú kozmickú silu Hnutie AllatRa: V penzióne na Domaši sa vraj guru Danilov stretáva s „nebeskými vtáčikmi“, ženami, ktoré prinášajú kozmickú silu

Aktuálne reťazec informoval, že zatvára jednu zo svojich predajní. Od 25. novembra zatvárajú predajňu v Prievidzi. Marketingová riaditeľka Andrea Štěpánová tvrdí, že dôvodom je štandardné ukončenie nájomnej zmluvy. Ostatné predajne na Slovensku však zostávajú aj naďalej otvorené. 

asko, nábytok
Zdroj: TASR / František Iván
Domov
Zdieľať
Diskusia