Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Radoslava Horňáková TASR
včera 17. októbra 2024 o 12:10
Čas čítania 0:41

Finančná správa má veľký problém: Bývalé vedenie vraj nakupovalo zbrane a náboje bez licencií

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Finančná správa SR je obvinená z nelegálneho nákupu zbraní bez licencií, pričom šéf Jozef Kiss tvrdí, že bývalé vedenie konalo utajene.

Súčasné vedenie Finančnej správy SR tvrdí, že bývalé vedenie nakupovalo zbrane, strelivo a výzbroj bez potrebných licencií. Tieto nákupy prebiehali utajene a bez súťaže.

 

„Je nepochopiteľné, že moji predchodcovia nezabezpečili licencie, aby finančná správa v súlade so zákonom mohla nakupovať výzbroj. Ich nečinnosť znamená, že de iure z našich príslušníkov Kriminálneho úradu finančnej správy urobili odzbrojený a nie ozbrojený zbor,“ uviedol šéf finančnej správy Jozef Kiss.

Dodal, že bývalé vedenie daniarov nakúpilo v rozpore so zákonom napríklad pištole Glock, množstvo streliva a rôzne druhy príslušenstva. „Obrátili sme sa na Ministerstvo hospodárstva SR, ktoré konštatovalo, že na všetky už zakúpené položky musí mať finančná správa so zákona licenciu, pričom nimi nedisponuje ani v jedinom prípade,“ vyhlásil Kiss.

Podľa Kissa Ministerstvo vnútra SR asistovalo pri nelegálnom vyzbrojovaní finančnej správy, keď za úradníckej vlády poskytlo 40-tisíc nábojov Luger, aj keď na to nemali zákonné oprávnenie. Kiss uviedol, že teraz už finančná správa prijala potrebné opatrenia a získala licencie na nákup výrobkov obranného priemyslu. Zároveň sa chystá informovať orgány činné v trestnom konaní o nelegálnych nákupoch zbraní.

Domov
Zdieľať
Diskusia