Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Refresher News Slovensko
Otvoriť v aplikácii RNews
Stiahnuť
X
Radoslava Horňáková TASR
dnes 23. októbra 2024 o 12:04
Čas čítania 0:35

V Chorvátsku odmietlo tisíc žiakov nastúpiť do školy. Môže za to 9-ročný chlapec, ktorý ich šikanuje

Kategória:
Zahraničie
Uložiť Uložené

Rodičia žiakov v Záhrebe protestujú proti šikane.

V chorvátskej metropole Záhreb približne tisíc žiakov základnej školy odmietlo v utorok nastúpiť na vyučovanie po návrate deväťročného chlapca, ktorý ich údajne šikanuje. Podľa informácií agentúry AFP a chorvátskej štátnej televízie HRT bol tento chlapec už predtým nútený odísť z inej školy. Jeho spolužiaci sa totiž hromadne odhlasovali kvôli chlapcovmu správaniu.

Rodičia tvrdia, že chlapec ohrozuje spolužiakov fyzickými útokmi, vyhrážkami, sexuálnym obťažovaním a hanlivým slovníkom. Mnohí žiaci museli vyhľadať odbornú pomoc. Situácia otriasla vzdelávacím systémom krajiny, pričom začiatkom októbra žiaci už päť dní bojkotovali vyučovanie, čo viedlo k dočasnému odchodu chlapca a odstúpeniu riaditeľa školy kvôli nátlaku.

V utorok večer sa pred školou zhromaždili stovky rodičov s transparentmi ako POMÔŽTE CHLAPCOVI! KONAJTE! či KTO V RÁMCI SYSTÉMU ZLYHAL?. Tvrdia, že neprotestujú proti samotnému chlapcovi, ale proti neefektívnemu systému. Minister školstva Radovan Fuchs vyzval deti, aby sa vrátili do školy, no rodičia plánujú pokračovať v protestoch aj v stredu.

Domov
Zdieľať
Diskusia