Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
TASR
dnes 25. októbra 2024 o 20:38
Čas čítania 0:46

Elon Musk daroval na podporu Trumpovej kampane už 110 miliónov eur

Kategória:
Zahraničie
Uložiť Uložené

Elon Musk súhlasil s Trumpovým návrhom, že v prípade jeho znovuzvolenia povedie komisiu pre efektivitu vlády.

Americký miliardár Elon Musk doteraz daroval na podporu prezidentskej kampane republikánskeho kandidáta Donalda Trumpa približne 110 miliónov eur. Šéf spoločnosti Tesla do polovice októbra poskytol 40 miliónov eur lobingovej skupine America PAC, ktorá sa podľa DPA zameriava predovšetkým na víťazstvo v takzvaných „swing states“, kde sú šance na víťazstvo oboch kandidátov mimoriadne vyrovnané.

V júli verejne vyjadril exprezidentovi podporu v nadchádzajúcich prezidentských voľbách a objavil sa tiež na jeho predvolebnom mítingu. Súhlasil taktiež s Trumpovým návrhom, že v prípade jeho znovuzvolenia povedie komisiu pre efektivitu vlády.

Trumpov stúpenec rozdá tisíce eur

Musk v sobotu počas prejavu pred davom v Pensylvánii oznámil, že každý deň až do dňa volieb rozdá 950 tisíc eur tomu, kto podpíše jeho online petíciu na podporu americkej ústavy. Cez víkend už odovzdal šeky na milión dolárov dvom ľuďom, v tomto prípade môže dochádzať k porušovaniu volebného zákona.

Petícia sa týka „slobody prejavu a práva nosiť zbraň“ a môžu ju podpísať len registrovaní voliči v jednom zo siedmich amerických štátov, píše DPA.

Musk tvrdí, že cieľom daru v hodnote jeden milión dolárov je pritiahnuť viac pozornosti k petícii, a preto je tento dar legálny.

Domov
Zdieľať
Diskusia