Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Eva Thonhauserová
dnes 26. októbra 2024 o 10:55
Čas čítania 0:34

Slovensko zažije teplý víkend. Ľudia by si mali rýchlo vymeniť svoj šatník

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Neobvyklé počasie spôsobuje takzvaný omega blok nad Európou,

  • Slovensko čaká nezvyčajne teplý októbrový víkend s teplotami, ktoré sa vyšplhajú až na 20 °C, pričom v nedeľu môžu dosiahnuť až 22 °C.
  • Za toto oteplenie môže takzvaný omega blok nad Európou, ktorý bráni prenikaniu chladného vzduchu, informuje iMeteo.
  • Tlaková výš sa počas víkendu presunie nad Balkán, čo prinesie veľmi teplé juhozápadné prúdenie. Dokonca aj na horách sa teploty dostanú až k 15 °C, čo je na koniec októbra mimoriadne vysoká hodnota.

Širší kontext: Víkend prinesie suché a slnečné počasie, takže bude ideálny pre turistiku a pobyt vonku. Počasie nebude narušovať výraznejšie zrážky, avšak ranné a nočné hmly môžu byť miestami výraznejšie.

Neobvyklé oteplenie spôsobuje takzvaný omega blok nad Európou, ktorý zabraňuje prúdeniu chladného vzduchu do našej oblasti. Takýto blok môže spôsobiť teplé a suché počasie nielen u nás, ale aj vo viacerých krajinách strednej Európy, kde môžu teploty na jeseň dosahovať letné hodnoty.

Ilustračná fotka.
Ilustračná fotka. Zdroj: TASR/Flickr/John Brighenti
Domov
Zdieľať
Diskusia