Od pondelka môžu reštaurácie legálne predávať medvedie mäso.
Štátny tajomník Ministerstva životného prostredia SR Filip Kuffa vyhlásil, že každého problémového medveďa, ktorý spĺňa stanovené podmienky, budú dodávať na konzumáciu. Zdôraznil, že medvedie mäso je jedlé.
Podľa jeho slov, „každý, kto chce mäso predať ďalej, si musí požiadať o vydanie takzvaného CITES certifikátu“. Tento certifikát potvrdzuje legálne ulovenie medveďa a umožňuje gastro prevádzkam predávať z neho pripravené jedlá.
Od pondelka majú organizácie pod Ministerstvom životného prostredia možnosť po splnení všetkých požiadaviek ponúkať ulovené jedince na predaj. Filip Kuffa ubezpečil, že všetko prebieha legálne a všetci zúčastnení, vrátane reštaurácií, dostanú potrebnú dokumentáciu na zaradenie medvedieho mäsa do svojho menu.
Prečítaj si aj tieto články: