Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Vyskúšaj REFRESHER+ len za 1 €
Florián Meričko
15. februára 2023, 6:25
Čas čítania 0:31

Slovenka, pre ktorú letel vládny špeciál do Iraku, odmieta obvinenia z terorizmu. Ako slušná moslimka vraj iba nasledovala manžela

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Obvinenej Slovenke v prípade dokázania viny hrozí doživotný trest.

Slovenka, po ktorú do Iraku počas uplynulého víkendu letel vládny špeciál, odmieta obvinenia z terorizmu. Podľa slov jej právnika Juraja Remšíka si obvinená žena nie je vedomá, že by sa dopustila akéhokoľvek zločinu, informuje portál tvnoviny.sk.

„Ona je prekvapená. Viete, ona sa zo dňa na deň ocitla tu, na území Slovenskej republiky. Ako slušná moslimka nasledovala svojho muža do miesta výkonu jeho práce spolu s deťmi,“ uviedol Remšík.

Jej deti sa momentálne nachádzajú na Slovensku, no manžel ostal v Sýrii. V krajine už údajne dlhý čas vykonáva prácu lekára, a tak za ním pred rokmi odišla aj ona.

Detaily obvinenia stále nie sú verejnosti známe. Žena čelí obvineniam z ohrozenia mravnej výchovy mládeže aj zo založenia, zosnovania a z podporovania teroristickej skupiny. V prípade dokázania viny jej za tieto skutky hrozí doživotný trest.

Vládny špeciál, ktorým dopravili obvinenú Slovenku.
Vládny špeciál, ktorým dopravili obvinenú Slovenku. Zdroj: TASR/Vladimír Benko
Domov
Zdieľať
Diskusia