Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Jakub Paulík
12. marca 2023 o 7:37
Čas čítania 0:28

V bratislavskej ZOO sa narodilo ťavie mláďa priamo pred očami ľudí. Samička dostala meno Stela

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Pôrod mláďatka trval zhruba dve hodiny.

V bratislavskej ZOO sa minulý víkend v sobotu 4. marca priamo pred očami návštevníkov narodilo ťavie mláďa. Novorodenej samičke dali zamestnanci meno Stela, upozornili Bratislavské noviny.

Pôrod bol pritom podľa zoológa náročný. Mláďatku sa totiž jedna noha zasekla dnu. Po dvoch hodinách sa však Stela dostala úspešne na svet.

„V ten istý deň sa sama postavila a dokázala sa aj nakŕmiť. Je to zdravé mláďa, o ktoré sa matka príkladne stará, a v súčasnosti ho môžu návštevníci zazrieť vo výbehu ZOO,“ povedala pre portál hovorkyňa ZOO Slavomíra Šindelářová.

Pred mesiacom, presnejšie 3. februára, sa v rovnakom výbehu narodilo druhé ťavie mláďa, samček menom Lucky. Dvojitý prírastok mláďat ťavy je pritom výnimočný. V ZOO sa narodí štandardne len jedno mláďa za rok.

Stela.
Stela. Zdroj: ZOO Bratislava
Lucky.
Lucky. Zdroj: ZOO Bratislava
Domov
Zdieľať
Diskusia