Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Radka Klučárová
24. marca 2023 o 10:45
Čas čítania 0:45

Štát začal rozdávať potravinové balíčky tisíckam domácností na Slovensku. Sú zadarmo, tieto dôležité produkty obsahujú

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

„Táto forma pomoci je určená pre jednotlivcov, rodiny s deťmi aj dôchodcov, invalidov a ťažko zdravotne postihnutých ľudí, ktorí sa ocitli v mimoriadne nepriaznivej alebo krízovej životnej situácii,“ uvádza ministerstvo.

Ústredie práce, sociálnych vecí a rodiny začalo rozdávať ľuďom potravinové balíčky. Prvé rodiny v hmotnej núdzi dnes dostanú aj hygienické balíčky, informovalo Ministerstvo práce, sociálnych vecí a rodiny Slovenskej republiky na Facebooku. 

„Jarná vlna potravinovej a materiálnej pomoci odštartovala včera vo Zvolene, kde si prví poberatelia dávok v hmotnej núdzi bezplatne prebrali potravinové balíčky. Dnes začne aj distribúcia hygienických balíčkov napríklad vo viacerých obciach okresu Rimavská Sobota. Do konca tohto mesiaca dostanú ľudia a rodiny v zložitej životnej situácii balíčky v ďalších desiatkach obcí po celom Slovensku,“ uviedlo ministerstvo. 

Viac ako 150-tisíc balíčkov pomoci 

V priebehu najbližších dvoch mesiacov má štát v pláne rozdeliť po celej krajine takmer 96-tisíc balíčkov trvanlivých potravín a 65-tisíc hygienických balíčkov. Potravinové balíčky budú obsahovať múku, ryžu, cestoviny, cukor, strukoviny, olej či konzervovanú zeleninu, ovocie a mäso. Hygienické balíčky budú naplnené gélom na pranie, saponátmi, mydlami, čistiacimi prostriedkami, zubnými pastami či šampónmi. 


„Táto forma pomoci je určená pre jednotlivcov, rodiny s deťmi aj dôchodcov, invalidov a ťažko zdravotne postihnutých ľudí, ktorí sú príjemcami pomoci v hmotnej núdzi a ocitli sa v mimoriadne nepriaznivej alebo krízovej životnej situácii,“ uvádza ministerstvo, pričom upozorňuje, že o balíky ľudia nemusia žiadať.

Domov
Zdieľať
Diskusia