Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
TASR
12. apríla 2023, 20:00
Čas čítania 0:36

Skvelé správy pre študentov. V Bratislave chcú postaviť nový moderný internát priamo oproti obľúbenej univerzite

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Súčasťou projektu budú podzemné garáže aj samostatne prenajímateľné priestory.

V bratislavskej Petržalke na Blagoevovej ulici oproti Ekonomickej univerzite by mali vyrásť komunitné internáty pre študentov. Pilotný projekt Campus Blagoevova je v procese získavania platných povolení, disponuje aktuálne súhlasným záväzným stanoviskom hlavného mesta.

„Naším cieľom je vybudovať kozmopolitné a otvorené študentské bývanie na úrovni. Bude sa nachádzať priamo pri univerzite a v optimálnej dostupnosti do centra mesta,“ hovorí výkonný riaditeľ spoločnosti WH Holding Marek Ondrejka.

V objekte sa bude nachádzať 102 ubytovacích jednotiek

Plánovaný objekt pozostáva zo štyroch plných a z jedného ustúpeného poschodia. Navrhnutých je v ňom 102 ubytovacích jednotiek určených študentom na prenájom. Súčasťou projektu majú byť aj samostatne prenajímateľné priestory určené na občiansku vybavenosť či podzemná garáž.

Zámerom spoločnosti je tiež revitalizácia okolia projektu vrátane úpravy trávnatých plôch či parkových úprav. Tie počítajú s oddychovými zónami i detským ihriskom. Keďže v okolí projektu je už existujúca zástavba, spoločnosť deklaruje, že pri príprave projektu bude komunikovať s miestnymi obyvateľmi.

Domov
Zdieľať
Diskusia