Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Tento článok je PR správa združenia TEDxBratislava.
Sponzorovaný obsah
18. apríla 2023 o 13:30
Čas čítania 1:41

SNG v Bratislave bude koncom mája hostiť trinásty ročník TEDxBratislava

Kategória:
Kultúra
Uložiť Uložené

Nebudú chýbať inšpiratívni spíkri, ale ani networking či umelecké vystúpenia.

Slovenský variant populárnych svetoznámych multižánrových konferencií TEDx má v Bratislave už silné korene. Koncom mája na teba totiž čaká už trinásty ročník tohto podujatia. Prednášky, networking, moderované diskusie či umelecké vystúpenia si tak budeš môcť užiť v znovu otvorenej Slovenskej národnej galérii. Hlavnou témou tohtoročného podujatia je motív Z tmy do svetla.

Na prvý pohľad môžu tieto slová označovať mnohé, no projektoví manažéri Martina Godalová a Vojtech Plutzer ich vysvetľujú takto: „Téma Z tmy do svetla je pre tento ročník TEDxBratislava akoby šitá na mieru. Okrem toho, že rečníci a rečníčky vystúpia za svetla, v priestoroch nádhernej Slovenskej národnej galérie, bude podujatie aj tento rok nabádať k poznaniu nových myšlienok a príbehov. Z tmy do svetla má preto hlbší význam – je to cesta od neznámeho k známemu, pričom najdôležitejší je práve ten proces, akým sa dostávame z jedného bodu do druhého.“

Popri inšpiratívnych vystúpeniach na teba čaká sprievodný program pozostávajúci z networkingu a oddychových aktivít, niekoľkých umeleckých vystúpení a novinky v podobe moderovaných diskusií s rečníkmi. 

TedX Bratislava
Zdroj: TedX Bratislava

Medzi prvých odhalených rečníkov patrí dokumentárny fotograf Marek Pupák, ktorého hlavnými motívmi tvorby je dokumentovanie života a doby, v ktorej žije, a najmä ľudí, ktorí sú jeho súčasťou. Medzi jeho aktuálne najznámejšie projekty patrí dokumentárny projekt Blue Grandma na sociálnej sieti Instagram, ktorý zachytáva vzťah s jeho modrovlasou babičkou.

Pozvanie prijal aj podnikateľ Hugo Repáň, ktorý je známy svojím recyklačným projektom EcoButt, v rámci ktorého premieňa cigaretový odpad na stavebný materiál na opravu ciest a chodníkov. S projektom začal ešte počas štúdia na vysokej škole a dnes vedie firmu, ktorý má za sebou niekoľko úspešných realizácií.

Ďalším menom na zozname je vedecký pracovník Adrián Purkart pôsobiaci na Katedre zoológie Prírodovedeckej fakulty UK v Bratislave. Hlavnou špecializáciou jeho vedeckého výskumu sú mravce a v rámci svojho pripravovaného talku Mravčie society odhalí tajomstvá sveta tohto sociálne žijúceho hmyzu. Zoznam rečníkov uzatvára Lukáš Priškin, zakladateľ sociálneho podniku Deeply, v ktorom sa snažia búrať predsudky voči zdravotne a sociálne znevýhodneným ľuďom vytváraním flexibilných pracovných miest v upratovacích službách.

TEDxBratislava na teba čaká už 27. mája 2023, pričom vstupenky na podujatie sú už v predaji. Nájdeš ich už tradične na stránke tedxbratislava.sk za cenu 69 eur. Súčasťou vstupenky je aj celodenné občerstvenie a bezplatný vstup na všetky sprievodné aktivity. Podujatie bude prebiehať v slovenskom jazyku a vnútorné priestory Slovenskej národnej galérie sú plne bezbariérové.

Podujatie TEDxBratislava organizuje skupina dobrovoľníkov združená okolo najväčšieho a zároveň najstaršieho TEDx podujatia na Slovensku TEDxBratislava. Popri hlavnom podujatí pripravujú počas roka aj menšie formáty Salon a Women so zámerom otvárať nevšedné témy a prinášať „myšlienky hodné šírenia“.

Domov
Zdieľať
Diskusia