Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
TASR
15. apríla 2023 o 20:06
Čas čítania 0:39

Nemecko predĺži kontroly na hraniciach s Rakúskom. Obmedzenia budú platiť ešte niekoľko mesiacov

Kategória:
Zahraničie
Uložiť Uložené

Nemecká ministerka vnútra Nancy Faeserová sa stále snaží „obmedziť nelegálnu migráciu“.

Nemecká ministerka vnútra Nancy Faeserová rozhodla o predĺžení dočasných kontrol na hraniciach s Rakúskom o ďalších šesť mesiacov. Ich platnosť by vypršala 11. mája – budú sa však naďalej vykonávať až do 11. novembra. TASR informuje na základe sobotnej správy stanice ORF.


Faeserová v liste adresovanom Európskej komisii ako dôvod predĺženia kontrol uvádza snahy o „obmedzenie nelegálnej migrácie“, ako aj kritickú situáciu v súvislosti s ubytovacími kapacitami pre utečencov.

Počet migrantov stúpa

Ministerka poukázala na to, že vlani bol na vonkajších hraniciach EÚ zaznamenaný najvyšší počet nelegálnych migrantov od roku 2016. Nemecko bolo pritom spomedzi európskych krajín hlavným cieľom migrantov.


Na vysokom počte prichádzajúcich migrantov sa podľa slov Faeserovej podieľal zvýšený počet utečencov smerujúcich do Talianska, ako aj ľudí prichádzajúcich z Turecka a cez balkánske štáty. „To má bezprostredný dosah na strednú a západnú Európu“ a najmä na Nemecko na hraniciach s Rakúskom, priblížila.


ORF pripomína, že Nemecko zaviedlo kontroly na hraniciach s Rakúskom v roku 2015, keď vrcholila migračná kríza. Odvtedy sa pravidelne predlžujú.

Domov
Zdieľať
Diskusia