Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Vyskúšaj REFRESHER+ len za 1 €
Jakub Paulík
17. apríla 2023, 13:40
Čas čítania 0:35

VIDEO: V Rusku otvorili prvú napodobeninu obchodného domu Ikea. Dostala bizarný názov aj produkty, ktoré zostali po tej pôvodnej

Kategória:
Zahraničie
Uložiť Uložené

Krajina týmto spôsobom reaguje na odchod predajní Ikea z Ruska.

V Rusku otvorili obchod, ktorého výrobky majú pripomínať švédský obchodný reťazec Ikea. O otvorení informovala ruská spravodajská agentúra TASS.

Ruská únia nákupných centier ešte vo februári podpísala spoluprácu s bieloruskou firmou Swed House, uvádza Meduza. Cieľom ich spolupráce bolo vytvorenie produktov pripomínajúcich produkty Ikea.

Swed House tvrdí, že do konca roku 2023 otvoria v Moskve prvých desať obchodov a v priebehu najbližších rokov by ich mohlo byť v Rusku zhruba 50. 

Rusko týmto spôsobom reaguje na to, že spoločnosť Ingka stojaca za predajňou Ikea pozastavila svoju činnosť v krajine pre vojnu na Ukrajine.

V Rusku pritom podobným spôsobom už v minulom roku okopírovali fastfoodový reťazec McDonald’s. Ruskej verzii dali noví majitelia názov Vkusno & točka – Chutne & bodka.

Domov
Zdieľať
Diskusia