Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Eduard Starkbauer
18. apríla 2023 o 7:52
Čas čítania 0:44

Bývalý šéf SIS Pčolinský žiada od Mareka Vagoviča odškodné 200-tisíc eur. Spoznal sa v jednej z postáv v knihe Padreho klan

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Exriaditeľ SIS chce, aby knihu Padreho klan prestali predávať v Martinuse a Panta Rhei.

Novinár a spisovateľ Marek Vagovič dostal predžalobnú výzvu od advokátov exšéfa SIS Vladimíra Pčolinského. Ten od neho žiada 200-tisíc eur a zákaz predaja knihy Padreho klan, pretože ho obviňuje zo šírenia klamlivých informácií.

„Tvrdí, že som o ňom zverejnil – údajne prostredníctvom knižnej postavy Včelinský – nepravdivé a difamujúce tvrdenia, ktorými som ho neoprávnene označil za páchateľa korupčnej a inej trestnej činnosti,“ uvádza Vagovič na svojom Instagrame.

Sťažoval sa v kníhkupectvách

Bývalý riaditeľ SIS od Vagoviča žiada aj ospravedlnenie. Výzvu zastaviť predaj knihy mal podľa Vagoviča Pčolinského advokát poslať aj do kníhkupectiev Panta Rhei a Martinus. Marek Vagovič sa o svojom trileri o policajnej mafii s politickým krytím nedávno rozhovoril aj v našom rozhovore.

Na Vladimíra Pčolinského podal v máji 2022 prokurátor Úradu špeciálnej prokuratúry obžalobu z prijímania úplatku, zo zneužívania právomoci verejného činiteľa a z prečinu ohrozenia dôvernej skutočnosti a vyhradenej skutočnosti.

19. júla 2024 o 16:30 Čas čítania 9:56 Historický klenot Slovenska Banskú Štiavnicu roky trápia čierne stavby. Úradníkov je málo a pamiatky sú v ohrození Historický klenot Slovenska Banskú Štiavnicu roky trápia čierne stavby. Úradníkov je málo a pamiatky sú v ohrození

Špecializovaný trestný súd obžalobu na Vladimíra Pčolinského neprijal. Kauza, v ktorej je stíhaný, sa v novembri vrátila do prípravného konania. Ešte v roku 2021 pritom Pčolinský čelil obvineniu z rovnakých skutkov, ktoré mu však pomocou paragrafu 363 zrušil námestník generálneho prokurátora SR Jozef Kandera.

 
 
 
Zobraziť tento príspevok na Instagrame
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa Marek Vagovič (@marekvagovic)

Domov
Zdieľať
Diskusia