Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
TASR
21. apríla 2023, 17:15
Čas čítania 0:31

Na Slovensku vydali 30-tisíc chybných cestovných pasov. Skontroluj si, či je tvoj doklad nefunkčný

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Polícia ťa v takom prípade bude kontaktovať cez SMS alebo e-mail.

Polícia v súčasnosti identifikovala približne 30 000 nefunkčných cestovných dokladov. Ministerstvo vnútra SR dnes sprístupnilo na svojom webe službu, pomocou ktorej si môžeš overiť, či si aj ty držiteľom pasu s odchýlkou zápisu údajov v čipe. Skontrolovať si to môžeš tu

„Držiteľmi takýchto pasov môžu byť osoby, ktoré o pas požiadali medzi 11. novembrom 2022 a 30. januárom 2023,“ upozornil rezort. V prípade, že niekto patrí do tejto kategórie držiteľov pasov, je potrebné vyčkať na SMS alebo e-mailovú správu od polície, ktorou ho budú informovať o bezplatnej výmene na ktoromkoľvek oddelení dokladov.

Až 30-tisíc chybných dokladov

Cestovné pasy vytvorené medzi 11. novembrom 2022 a 30. januárom 2023 boli vydané s malou odchýlkou zápisu údajov v čipe, čo spôsobilo, že niektoré automatizované hraničné prechodové terminály ich nedokázali načítať. Cestujúcich tak museli kontrolovať fyzicky. 

cestovné pasy
Zdroj: TASR/Štefan Puškáš
Domov
Zdieľať
Diskusia