Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
TASR
22. apríla 2023 o 13:01
Čas čítania 0:41

Veľká krádež umeleckých diel v Bratislave: Polícia obvinila dvoch mužov, obrazy mali hodnotu viac ako 250-tisíc eur

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Polícii sa síce podarilo chytiť páchateľov, naďalej však pátra po zvyšných ukradnutých obrazoch.

Polícia obvinila dvoch mužov v súvislosti s krádežou umeleckých diel v Bratislave. Obvinení mali v administratívnej budove v hlavnom meste poškodiť sadrokartónovú stenu, dostať sa do vedľajšieho ateliéru a odcudziť 36 originálnych obrazov v hodnote 256 900 eur. Okrem toho mali ukradnúť aj horský bicykel, paddleboard, ohrievač a vlhkomer.


„Vyšetrovateľ odboru kriminálnej polície Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Bratislave vzniesol obvinenie z obzvlášť závažného zločinu krádeže spáchaného formou spolupáchateľstva 35-ročnému Petrovi V. z Bratislavy a 33-ročnému Patrikovi P. z Bratislavy,“ uviedol bratislavský krajský hovorca Michal Szeiff.

Ukradnuté obrazy, ktoré stále hľadá polícia. Ukradnuté obrazy, ktoré stále hľadá polícia. Ukradnuté obrazy, ktoré stále hľadá polícia. Ukradnuté obrazy, ktoré stále hľadá polícia.
Zobraziť galériu
(6)

Priblížil, že ku krádeži došlo koncom minulého týždňa na Galvaniho ulici v Bratislave. Policajtom sa podľa slov hovorcu podarilo z ukradnutých vecí vypátrať a zaistiť 28 obrazov a paddleboard. Szeiff dodal, že zo strany vyšetrovateľa bol v tejto súvislosti spracovaný aj návrh na väzobné stíhanie.

„V prípade preukázania viny pred súdom hrozí v zmysle zákona za takéto konanie trest odňatia slobody na desať až 15 rokov,“ ozrejmil.


Polícia naďalej pátra po zvyšných ukradnutých obrazoch a o pomoc žiada aj verejnosť. Informácie možno poskytnúť na čísle polície 158.

Domov
Zdieľať
Diskusia