Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Florián Meričko
25. apríla 2023, 18:48
Čas čítania 0:47

Nástupný bonus 5000 € a nemusíš mať ani výšku. Tieto spoločnosti lákajú na extrémne vysoké príspevky

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Súkromné spoločnosti sa snažia získať nových zamestnancov netradičnými spôsobmi. Niektoré sú ochotné vyplatiť zamestnancom tisícky eur pri nástupe.

Spoločnosti v poslednom období čoraz viac lákajú potenciálnych zamestnancov na vysoké nástupné bonusy. Niektoré náborové príspevky sa dokážu vyšplhať až na tisícky eur, informuje portál Aktuality.sk.

Pri niektorých ponukách pritom záujemca nepotrebuje žiadne špeciálne vzdelanie či vysokú školu. PR manažérka portálu Profesia Nikola Richterová pre Aktuality.sk uviedla, že na nástupné bonusy najčastejšie lákajú firmy z oblasti výroby, strojárstva, dopravy a špedícií či zdravotníctva a sociálnej starostlivosti.

Nástupné bonusy využívajú najviac na západe

Zároveň dodala, že náborové bonusy začínajú na úrovni približne 250 eur. Najčastejšie ich ponúkajú firmy z Trenčianskeho a Bratislavského kraja. Za nimi sú to spoločnosti z Trnavského a Nitrianskeho kraja.

Hlavným dôvodom údajne je nedostatok pracovnej sily v uvedených pracovných odvetviach. Spoločnosti sa tak chcú odlíšiť a čoraz viac využívajú lákadlo v podobe nemalého nástupného bonusu, ktorý môže potenciálnych zamestnancov presvedčiť.

Vypísali sme pre teba niekoľko dostupných pracovných pozícií z portálu Profesia, ktoré ponúkajú vysoké náborové bonusy.

PozíciaSpoločnosťLokalitaNástupný bonus v €
Vodič autobusuARRIVA Liorbus, a. s.Dolný Kubín5 000
Farmaceut/-kaSUNLIGHT medical systems, s. r. o.Trnava5 000
Zdravotná sestraUniverzitná nemocnica BratislavaBratislava4 000
Farmaceut/-kaLekárne Dr.MaxStará Turá4 000
Prevádzkový elektrikár JuniorBekaertHlohovec1 000
Domov
Zdieľať
Diskusia