Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Kateřina Viková
27. apríla 2023 o 17:58
Čas čítania 1:06

Ukrajinci sa údajne pokúsili o atentát na Putina. Poslali na neho bojový dron

Kategória:
Zahraničie
Uložiť Uložené

Ukrajina vyslala k priemyselnému parku, ktorý mal Putin navštíviť, dron s výbušninou.

Podľa informácií denníka Bild sa ukrajinská tajná služba pokúsila zabiť ruského prezidenta Vladimíra Putina. V nedeľu dopoludnia z Ukrajiny vyletel dron UJ-22 s doletom až 800 km k novovybudovanému priemyselnému parku pri Moskve.  

Ukrajinský aktivista Jurij Romaněnko, ktorý má údajne úzke prepojenie na spravodajské služby, napísal na Twitteri: „Minulý týždeň obdržali naši spravodajskí dôstojníci informácie o Putinovej ceste do priemyselného parku Rudnevo. V súlade s tým vzlietol náš Kamikadze dron, ktorý preletel cez celú protivzdušnú obranu Ruskej federácie a zrútil sa neďaleko priemyselného parku.“ Záznamy ukazujú, že v drone bolo 30 výbušných blokov o celkovej hmotnosti 17 kilogramov.

Nie je jasné, či mal Putin park v nedeľu navštíviť 

Putinov osobný poradca Pavel Zarubin v nedeľu ráno povedal, že prezident plánuje návštevu priemyselného parku v Moskve. Kedy presne sa návšteva mala uskutočniť ale nepovedal. Na internete sa v nedeľu dopoludnia objavili fotografie z priemyselného parku, na ktorých je vidieť šedý trávnik pred hlavnou budovou, ktorý bol nastriekaný zelenou farbou. 

Nie je jasné, či chcel Putin park v nedeľu navštíviť, no v ten deň tam nedorazil. Kremeľ neskôr oznámil, že park navštívi vo štvrtok.

„Je jasné, že presný úder na hlavu ruského štátu pomocou dronu kamikadze je takmer nemožná akcia. Ale už samotná skutočnosť, že sa taký dron prederie až na miesto, ktoré sa Putin chystá navštíviť, pôsobí ako facka pre ruského diktátora,“ povedal denníku politológ ruského pôvodu Sergej Sumlennyj.

Domov
Zdieľať
Diskusia