Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Radka Klučárová
28. apríla 2023, 11:01
Čas čítania 0:34

Vodiči na Slovensku majú dôvod na radosť. Ceny palív potešia najmä majiteľov dieselových motorov

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Naďalej však platí, že je benzín najdrahší za posledné mesiace.

Ceny pohonných hmôt v porovnaní s minulým týždňom opäť klesli. Kým minulý týždeň sa cena za liter benzínu pohybovala priemerne vo výške 1,58 eura, dnes vodiči natankujú za približne 1,55 eura v závislosti od jednotlivých čerpacích staníc a ich umiestnenia. V meste sú ceny vždy nižšie, na výpadovkách a pri diaľniciach vyššie. 

Ešte viac sa potešia majitelia dieselových motorov. Minulý týždeň motoristi liter nafty tankovali približne za 1,48 eura, týždeň predtým to bolo až 1,5 eura za liter. Cena nafty sa teraz dostala dokonca na úroveň približne 1,45 eura, čo je najmenej za posledný rok. 

Odhady odborníkov hovoria, že by jej cena v najbližšom čase mohla zlacnieť ešte výraznejšie. 

Naďalej platí, že je benzín najdrahší za posledné mesiace. Prognózy sú však v porovnaní s minulým rokom oveľa priaznivejšie. Na porovnanie, k 31. júlu 2022 ceny pohonných hmôt atakovali sumu 2 eurá za liter.

Domov
Zdieľať
Diskusia