Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Kamila Šebestová
28. apríla 2023, 15:53
Čas čítania 0:25

Každý stredoškolák, ktorého sme oslovili, zažil šikanu. „Bolo to pre moju sexuálnu orientáciu,“ hovorí jeden z nich

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Po desivom prípade šikanovania v Banskej Bystrici sme sa stredoškolákov pýtali, či zažili šikanu. Odpovede nás nemilo prekvapili.

V pondelok 25. apríla došlo v Banskej Bystrici k brutálnemu prípadu šikanovania. Šiestaci svojej spolužiačke naliali do fľaše na vodu dezinfekčný prostriedok. Po tom, čo ho vypila, skončila v nemocnici. Momentálne je v stabilizovanom stave.

Anketa:
Zažil/-a si šikanu na vlastnej koži?
Áno. 
Nikdy. 
Ja nie, ale niekto z môjho okolia áno.
Áno. 
70 %
Nikdy. 
13 %
Ja nie, ale niekto z môjho okolia áno.
17 %

Na Slovensku je podľa prieskumu Štátnej školskej inšpekcie šikanovaný každý šiesty žiak. Ide najmä o ponižovanie, urážanie, výsmech či nadávky. Nás preto zaujímalo, či stredoškoláci zažili šikanovanie na vlastnej koži. Ich odpovede nás nemilo prekvapilo. 

„Na škole ma šikanovali kvôli sexuálnej orientácii aj rodovej identite,“ hovorí nám jeden z respondentov. Keď sa snažil problém riešiť, povedal, že u zamestnancov školy pochopenie nenašiel. „Mali rovnaké názory ako žiaci,“ dodáva. Viac uvidíš v našej ankete. 

Domov
Zdieľať
Diskusia