Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Florián Meričko
28. apríla 2023, 19:22
Čas čítania 0:34

Slovák sa spoliehal na nepísané pravidlo o diaľničnej známke, zaplatil mastnú pokutu. Teraz varuje ostatných

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Na trpkú realitu upozornil vodič, ktorý od mýtnych policajtov zinkasoval pokutu vo výške 165 eur.

Neznalosť zákona neospravedlňuje. O tom sa presvedčil aj jeden z vodičov, ktorý sa o svoju skúsenosť s mýtnou políciou podelil na sociálnej sieti. Bol totiž presvedčený, že ak na diaľnicu vojde bez diaľničnej známky a tú uhradí do polnoci, vyhne sa pokute.

„Dnes ma zastavila mýtna polícia a dali mi (pokutu) za 165 eur z toho, že som nemal diaľničnú známku, ale chcel som ju zaplatiť do polnoci,“ priblížil vodič v príspevku.

Takéto pravidlo však nie je zaužívané ani v praxi a ani v zákone. Ak teda vstúpiš na spoplatnený úsek bez platnej diaľničnej známky, pri policajnej kontrole sa pokute nevyhneš. A to ani v prípade, že si na diaľnicu či rýchlostnú cestu odbočil len omylom.

Ak sa však vyhneš dopravnej kontrole počas neoprávnenej jazdy na spoplatnenom úseku, mal by si si zakúpiť diaľničnú známku bezodkladne, ideálne ešte v daný deň, keď si sa dopustil priestupku.

Ilustračná fotografia.
Ilustračná fotografia. Zdroj: FB/Polícia SR – Bratislavský kraj
Domov
Zdieľať
Diskusia