Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Eduard Starkbauer
2. mája 2023 o 10:33
Čas čítania 1:15

Prehovorila priateľka Erika, ktorého zabil prúd, keď liezol na odstavený vagón. Nerobil si žiadnu selfie, bolo to inak, hovorí

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Erika pár dní pred tragédiou zbili na ubytovni.

Prehovorila priateľka 21-ročného Erika, ktorého počas Veľkonočného pondelka zabil elektrický prúd na železničnom vagóne. Vraj mu chcela zabrániť v tom, aby vyliezol na odstavený nákladný vozeň na železničnej stanici v Galante, no nepodarilo sa jej to.

Policajti krátko po udalosti pracovali s verziou, že si Erik chcel na vagóne urobiť selfie. Po pár hodinách však policajti svoj status na Facebooku upravili. „Ani lajky, ani bizár fotky za to nestoja. Upozorňujeme tínedžerov, mládežníkov, ale aj iné osoby, aby nevstupovali do koľajiska a neliezli na odstavené vagóny, najmä nákladné vagóny,“ napísala vtedy trnavská polícia na Facebooku. 

Žiadna fotka na vagóne

O tom, že si Erik na vagóne nechcel spraviť žiadnu fotku, najskôr informoval jeho brat. Teraz sa k nemu pridáva aj priateľka Katka. Podľa Plus 7 dní tvrdí, že si Erik mobil nechal v nohaviciach, a tak sa ani len nepokúšal urobiť akúkoľvek fotku.

Katka dodáva, že k tragédii prišlo počas prechádzky na ubytovňu, kde spolu bývali. „Nešlo tam vôbec o fotku, nechcel sa fotiť,“ povedala. „Nič mi nepovedal, len mi podal kofolu. Ako začal liezť, snažila som sa ho zadržať, ale nenechal sa a odsotil mi ruku,“ tvrdí. Navyše dodáva, že na Erikovi v osudný deň nebadala, že by sa k niečomu takému odhodlával. 

Vagón
Zdroj: Polícia – Trnavský kraj

Po zásahu prúdom a páde z výšky sa Katka Erikovi snažila poskytnúť prvú pomoc a zavolala sanitku aj policajtov. „Mal iba trošku spálené oblečenie pod pravou pazuchou i na bruchu. A opuchnutú tvár, keďže padol najskôr na druhý schodík nákladného vagóna a až potom na zem,“ opisuje.

26. júla 2024 o 16:23 Čas čítania 4:02 Baterkárni InoBat pomáha exminister Smeru Hudák, využil aj pozíciu v Európskej investičnej banke. Milióny mala od štátu aj Bödöra Baterkárni InoBat pomáha exminister Smeru Hudák, využil aj pozíciu v Európskej investičnej banke. Milióny mala od štátu aj Bödöra

Katka spomína, že Erik nebol pár dní pred nešťastím v dobrom psychickom rozpoložení, keďže ho trápili podmienky na ubytovni a problémy s ostatnými nájomníkmi.

Desať dní pred tragédiou ho mali dokonca zbiť. „Bol na pohotovosti a mal pomliaždené rameno, rebro aj hlavu. Odvtedy mával nočné mory. Hocikedy sa budil s plačom alebo s výkrikmi ,nebite ma‘, plus skoro nonstop sa triasol ako osika,“ opisuje Erikova priateľka.

Domov
Zdieľať
Diskusia