Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Eduard Starkbauer
2. mája 2023, 17:20
Čas čítania 0:34

Slováci si opäť musia zvyknúť na nový vlakový grafikon. Železničná spoločnosť sa zamerala najmä na študentov z východu Slovenska

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Tento rok ide už o tretiu úpravu grafikonu.

Železničná spoločnosť Slovenska od dnešného dňa opäť upravuje grafikon. Najlepších správ sa podľa portálu tvnoviny.sk dočkajú obyvatelia z východu Slovenska. 

Ministerstvo dopravy podľa vlastných slov úpravou reaguje na zmenu potrieb cestujúcich. Od začiatku roka ide už o tretiu zmenu.

vlak, zssk
Zdroj: TASR/Pavel Neubauer

Železničná spoločnosť predĺži dva nedeľné rýchliky v smere z Košíc cez Prešov až do Lipian. Po novom budú zachádzať až do obce Plaveč. Zmenia sa aj časy odchodov.

Zmena grafikonu má na východe Slovenska pomôcť najmä študentom. Podľa hovorcu ZSSK Tomáša Kováča sa zmeny dotknú celkovo 4 regionálnych vlakov.

Naopak, nepotešia sa pasažieri na západe krajiny, ktorí cestujú na linke Bratislava – Zürich. Grafikon reflektuje plánovanú odstávku v Rakúsku, a tak budú z Bratislavy vlaky odchádzať o pol hodiny skôr a vracať sa o pol hodiny neskôr. Od 6. do 12. mája budú navyše vlaky na tejto trase odchádzať výhradne zo železničnej stanice v Petržalke.

Domov
Zdieľať
Diskusia