Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Adam Novosad
3. mája 2023 o 9:16
Čas čítania 0:43

NAKA dnes ráno zadržala starostu obce pri Bratislave. Je podozrivý zo zneužívania svojich právomocí

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Starostu vyšetrujú pre zneužívanie právomocí verejného činiteľa.

Aktualizované 3. mája 2023 o 14.00 h:

NAKA už starostu Borinky Miroslava P. obvinila. „Vyšetrovateľ Národnej kriminálnej agentúry dnes zadržal starostu jednej z obcí v okrese Malacky, ktorého obvinil z trestného činu zneužívania právomoci verejného činiteľa,“ informovala polícia.

Národná kriminálna agentúra dnes ráno zadržala starostu obce Borinka pri Bratislave. Policajné komando zasahovalo priamo na obecnom úrade v obci. Starosta Miroslav P. je podozrivý zo zneužívania právomoci verejného činiteľa, informovali Aktuality.sk.

V tomto prípade nedávno spustila konanie Okresná prokuratúra v Malackách. Prokurátor si vyžiadal spis zo stavebného konania a skúmal, či je všetko v súlade so zákonom. Dôvodom skúmania sú dva dvojdomy. Tie mali byť najskôr stavané bez povolenia, ktoré získali až dodatočne, no medzitým boli domy skolaudované.  

Starosta Borinky uviedol, ako schvaľovanie budov prebiehalo. „Najprv sme mu to zastavili. Štátny stavebný dohľad ho nechal dokončiť strechu a nariadil stavbu zakonzervovať. Dal mu aj pokutu.“ Taktiež dodal, že stavebník dostal niekoľko pokút v hodnote 5-tisíc za každý dom, ktorý staval bez povolenia.

26. júla 2024 o 16:23 Čas čítania 4:02 Baterkárni InoBat pomáha exminister Smeru Hudák, využil aj pozíciu v Európskej investičnej banke. Milióny mala od štátu aj Bödöra Baterkárni InoBat pomáha exminister Smeru Hudák, využil aj pozíciu v Európskej investičnej banke. Milióny mala od štátu aj Bödöra

Problém s prokuratúrou môže súvisieť s tým, že starosta Borinky podpísal kolaudáciu aj bez stanoviska distribútora. Ten so stavbou v tejto podobe nesúhlasil. 

Domov
Zdieľať
Diskusia