Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Vyskúšaj REFRESHER+ len za 1 €
Eliška Hulová TASR
5. mája 2023, 9:18
Čas čítania 0:54

Nemocnica Bory už síce funguje na plné obrátky, s jednou poisťovňou však zatiaľ nemá zmluvu na operácie

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

V Nemocnici Bory sa od začiatku mája začalo operovať. Všeobecná zdravotná poisťovňa operačné programy zatiaľ nezazmluvnila.

V Nemocnici Bory sa od mája začalo operovať. Zrealizovali tam onkogynekologické, ortopedické a neurochirurgické operácie aj prvú chirurgickú operáciu s využitím robotickej technológie Da Vinci Xi.

Všeobecná zdravotná poisťovňa operačné programy zatiaľ nezazmluvnila. Zmluvu podpísali zatiaľ iba súkromné zdravotné poisťovne. VšZP s nemocnicou rokuje o zazmluvnení jednodňovej zdravotnej starostlivosti. Je to druh liečby, keď pacient príde do zdravotníckeho zariadenia na jednu alebo viac hodín a následne je prepustený domov v ten istý deň. 

Generálneho riaditeľa nemocnice Ľuboša Lopatku vzniknutá situácia mrzí a verí, že sa ju podarí čo najskôr napraviť. „Po vyše mesiaci od oficiálneho otvorenia musíme pri plánovaní operačných zákrokov a hospitalizáciách začať robiť rozdiely medzi poistencami jednotlivých zdravotných poisťovní. Navyše, viac ako 50 percent z doteraz ošetrených pacientov bolo poistencami VšZP,“ skonštatoval. Nemocnica do konca apríla vyšetrila vyše 2 400 pacientov.

Aktuálny rozsah zdravotnej starostlivosti nemocnica poskytuje v režime verejného zdravotného poistenia iba pacientom zo súkromných poisťovní Dôvera a Union ZP.

27. marca 2023, 9:45 Čas čítania 2:48 Supermoderná Nemocnica Bory má prvých pacientov. Ak si poistený v Dôvere, získaš zaujímavé benefity Supermoderná Nemocnica Bory má prvých pacientov. Ak si poistený v Dôvere, získaš zaujímavé benefity

VšZP deklaruje, že jej záleží na tom, aby mali poistenci prístup k zdravotníckej starostlivosti aj v Nemocnici Bory. „Žiadosť, ktorá nám bola doručená, však nie je kompletná, a preto sme vyzvali zástupcov Nemocnice Bory na doplnenie chýbajúcich náležitostí a odstránenie nedostatkov, aby sme pre našich klientov mohli zabezpečiť kvalitnú a bezpečnú zdravotnú starostlivosť,“ dodala.

Začiatkom júna má byť otvorená pôrodnica s neonatológiou, v septembri plánuje nemocnica spustiť aj urgentný príjem a pracovisko dialýzy.

Domov
Zdieľať
Diskusia