Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Tímea Krauszová
5. mája 2023 o 16:43
Čas čítania 0:35

AKTUÁLNE: Zuzana Čaputová má jasno v tom, ako vyrieši vládnu krízu

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Prezidentka však chce detaily prezradiť až po stretnutí s Eduardom Hegerom a Borisom Kollárom.

Zuzana Čaputová v krátkom brífingu z Londýna oznámila, že jej ministri Samuel Vlčan a Rastislav Káčer doručili žiadosť o odobratie poverenia. Na margo vládnej krízy povedala, že v ďalších krokoch má jasno. Komunikovať ich verejne bude až po stretnutí s premiérom a predsedom parlamentu v utorok.

Momentálne sa nachádza v Anglicku, kde sa zúčastní na korunovácii kráľa Karola III.

Vláde Eduarda Hegera vyslovila Národná rada SR nedôveru ešte v decembri minulého roka. Prezidentka kabinet dočasne poverila vládnutím do predčasných parlamentných volieb. Odvtedy už z vlády odišiel minister zdravotníctva Vladimír Lengvarský (nominant OĽaNO) a vo funkcii ministra financií skončil aj líder OĽaNO Igor Matovič. Vedením oboch rezortov je nateraz poverený premiér.

Odchod z ministerských postov oznámili dočasne poverený minister zahraničných vecí Rastislav Káčer a minister pôdohospodárstva Samuel Vlčan. Dôvodom je kauza rodinnej spoločnosti, ktorá dostala od rezortu životného prostredia nenávratný príspevok vo výške približne 1,4 milióna eur.

Správu aktualizujeme.

Domov
Zdieľať
Diskusia