Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
TASR
6. mája 2023 o 19:01
Čas čítania 0:38

Nevakcinovaní, Karma, Dôchodcovia či Učitelia napred. Toto je 16 nových politických subjektov, ktoré sa snažia o vznik

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Na zaregistrovanie subjektu musia jeho zástupcovia vyzbierať 10 000 podpisov.

Pred septembrovým termínom predčasných volieb nie je vôbec jasné, koľko a akých strán sa bude uchádzať o priazeň voličov. Súčasne s preskupovaním, spájaním a delením sa na politickej scéne prebieha aj proces vzniku nových strán. Na Slovensku by podľa ministerstva vnútra aktuálne rado vzniklo až 16 nových strán. Ostáva im jediné – splniť formality, nazbierať a odovzdať 10 000 podpisov a následne požiadať o registráciu.


Medzi vznikajúcimi stranami nájdeme projekt europoslankyne Lucie Ďuriš Nicholsonovej s názvom Jablko aj subjekt Zdravý rozum – kresťanské a konzervatívne hnutie, za ktorým stojí politický analytik Ján Baránek.


Svetlo sveta by však chceli uzrieť aj iné strany. Patrí medzi ne Prosperita a rozvoj – občanov, Dobrý deň Slovensko, Nevakcinovaní – Sapere aude, Dôchodcovia, Maďarská Regionálna Strana, Sociálni Demokrati Rozvoja Spoločenstva, Hnutie – Stabilita, Libertas, Učitelia napred, Front občianska strana práce, Karma, Spájame Občanov Slovenska – SOSK, Kresťanskosocialistická Robotnícka Strana, no nezabúdajme ani na subjekt Spoločnosť dobro.


Na Slovensku dnes funguje vyše 160 politických strán a hnutí, z ktorých je vyše 90 v likvidácii. 

Domov
Zdieľať
Diskusia