Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
TASR
8. mája 2023 o 12:21
Čas čítania 0:44

Zuzana Čaputová: Zdrojom konfliktov sú režimy pošliapavajúce ľudské slobody a práva

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Povedala to pri príležitosti Dňa víťazstva nad fašizmom.

Skutočný mier nie je možný bez slobody a demokracie, a preto sa o ne vždy musíme usilovať. Uviedla to prezidentka Zuzana Čaputová pri príležitosti Dňa víťazstva nad fašizmom a 78. výročia konca druhej svetovej vojny.

„Historická skúsenosť z druhej svetovej vojny, ale aj zo všetkých ďalších vojnových konfliktov potvrdzuje, že zdrojom konfliktov nebývajú národy či štáty, ale režimy pošliapavajúce ľudské slobody a práva, schopné vyvolať nenávisť. Či to boli režimy fašistické, komunistické, alebo rôzne autoritárske režimy 21. storočia,“ skonštatovala Čaputová.

Pripomenula, že počas druhej svetovej vojny prišlo o život viac ako 50 miliónov ľudí. Počtom obetí a krutosťou išlo o najväčšiu tragédiu v dejinách ľudstva. „Naše územie a územie východnej Európy oslobodzovala najmä sovietska Červená armáda za pomoci domáceho odboja, 1. československého armádneho zboru a rumunskej armády,“ povedala hlava štátu s tým, že protihitlerovskú koalíciu tvorili aj ďalšie veľmoci.

Svet si dnes pripomína formálny koniec 2. svetovej vojny. Trvala 2194 dní a zomrelo počas nej viac ako 50 miliónov ľudí. Pri tejto príležitosti vyberáme 5 silných textov redakcie Refresheru o druhej svetovej vojne. Utvrdia ťa v tom, že nechceš, aby sa niečo podobné v budúcnosti zopakovalo.

8. mája 2023 o 12:00 Čas čítania 2:01 5 textov o druhej svetovej vojne, ktoré si musíš prečítať: desivé svedectvá, zdrogovaní vojaci a fotografie plné smútku 5 textov o druhej svetovej vojne, ktoré si musíš prečítať: desivé svedectvá, zdrogovaní vojaci a fotografie plné smútku
Domov
Zdieľať
Diskusia