Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Vyskúšaj REFRESHER+ len za 1 €
Veronika Dlesková
10. mája 2023, 20:04
Čas čítania 0:35

Interpol žiada o pomoc s identifikovaním 22 zavraždených žien. Zverejnili aj prísne utajené detaily

Kategória:
Zahraničie
Uložiť Uložené

Medzinárodná policajná organizácia Interpol prosí verejnosť o pomoc s identifikáciou 22 žien zavraždených v posledných dekádach.

Interpol začal operáciu s názvom Identifikuj ma. Jej účelom je objasniť identitu 22 zavraždených žien, ktorých telá sa našli v Nemecku, Holandsku a Belgicku medzi rokmi 1976 a 2019. Policajné zložky krajín, kde boli telá nájdené, zverejnili podrobnosti prípadov, ku ktorým by za normálnych okolností mali prístup iba štátne orgány. Informuje o tom The Guardian a CNN.

Do akcie sa zapojila belgická polícia, ktorá zverejnila podrobnosti o siedmich zavraždených ženách. Holandské policajné zložky verejnosť zároveň požiadali o pomoc s deviatimi prípadmi. Nemecká polícia zverejnila podrobnosti, ktoré sa týkajú šiestich nevyriešených prípadov.

Interpol
Zdroj: Interpol

„Väčšina z 22 obetí zomrela násilnou smrťou, niektoré z obetí boli týrané alebo trpeli hladom,“uviedla v mene holandskej polície Carina van Leeuwen a Martin de Wit. „Niekto niekde vie niečo, čo môže pomôcť s identifikáciou týchto žien. Aj jedna drobná informácia môže byť rozhodujúca,“dodáva za Interpol Jürgen Stock. 

Informácie o jednotlivých prípadoch Interpol zverejnil na weboch. 

Domov
Zdieľať
Diskusia