Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Florián Meričko
11. mája 2023 o 12:31
Čas čítania 0:36

Sulík môže za cesty do Dubaja skončiť pred súdom. Hirman dal prešetriť jeho výlety

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Hirman považuje financovanie slovenskej účasti na Expo v Dubaji za pochybné.

Minister hospodárstva SR Karel Hirman označil financovanie slovenskej účasti na Expo v Dubaji za pochybné. Na starosti ho mal tím bývalého ministra Richarda Sulíka, ktorému teraz hrozí predvolanie pred súd, informuje Denník E.

„Chýbajú mnohé dokumenty a faktúry a nevyrovnané záväzky už presahujú jeden milión eur,“ uviedol Hirman. Zodpovednosť podľa jeho slov padá na šéfa Sasky, ktorý vládnu účasť na celosvetovej výstave organizoval.

Hirman zároveň dodal, že jeho ministerstvo prekladá prvé žaloby v spojitosti s Expo v Dubaji. Sulíkovu pracovnú cestu označil za rodinný výlet s kamarátmi. „Mali by si to financovať sami a nie štát,“ uzavrel.

Na výstave v Dubaji sa okrem Sulíka zúčastnila aj jeho dcéra, ktorá nemala dôvod cestovať vládnym špeciálom. Líder Sasky ešte v roku 2021 uviedol, že si náklady spojené s cestovaním zaplatila sama. „Nikdy by som si nedovolil využívať prostriedky štátu na takýto účel. Takých majstrov sme tu už mali a kritizovali sme ich za to,“ priblížil Sulík.

Karel Hirman a Richard Sulík.
Karel Hirman a Richard Sulík. Zdroj: TASR/Pavol Zachar, Ján Krošlák
Domov
Zdieľať
Diskusia