Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Vyskúšaj REFRESHER+ len za 1 €
TASR
12. mája 2023, 20:01
Čas čítania 1:09

Kočner tvrdí, že sa Kuciakovými článkami necítil ohrozený. Obžaloba vraj pre nedostatok dôkazov pracuje najmä s emóciami

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Marian Kočner pred súdom popiera, že by si objednal vraždu Jána Kuciaka či prokurátorov.

Obžalovaný Marian Kočner sa necítil článkami zavraždeného novinára Jána Kuciaka nijako ohrozovaný. Povedal to počas piatkovej záverečnej reči v rámci prípadu Kuciakovej likvidácie a kauzy prípravy vrážd prokurátorov.

„Je pravda, že používam v komunikácii často expresívne výrazy, nie som svätec, ale nie som vrah,“ zdôraznil. Dodal, že tam, kde je nedostatok dôkazov, pracuje obžaloba najmä s emóciami. „Verím, že rozhodnete na základe nespochybniteľných faktov a dôkazov,“ odkázal Marian Kočner sudcom.

Pred senátom Špecializovaného trestného súdu (ŠTS) povedal, že obvinenie v kauze Donovaly mu nebolo vznesené na základe Kuciakovho článku. Písanie Kuciaka o jeho osobe podľa neho nevybočovalo z bežného rámca iných médií. Zdôraznil, že nikdy neriešil spory s novinármi násilím.

Andruskó vraj obchoduje so spravodlivosťou

Tvrdil, že sa kľúčový svedok Zoltán Andruskó rozhodol obchodovať so spravodlivosťou. To, že svedok vypovedal o príprave vraždy súčasného generálneho prokurátora Maroša Žilinku až niekoľko mesiacov po zadržaní, podľa Mariana Kočnera dokazuje jeho nevinu.

7. apríla 2024, 6:22 Čas čítania 10:56 PREZIDENTSKÉ VOĽBY 2024: Pellegrini útočil v prvej debate na Matoviča aj Korčoka. Hlas možno v budúcnosti pohltí Smer, dodal PREZIDENTSKÉ VOĽBY 2024: Pellegrini útočil v prvej debate na Matoviča aj Korčoka. Hlas možno v budúcnosti pohltí Smer, dodal

Odmietol, že by mal motív na objednávku vrážd prokurátorov Petra Šulfiarskeho a Žilinku. „Osobne som presvedčený, že príprava vraždy Daniela Lipšica je absolútny nezmysel,“ doplnil.

V prípade Kuciakovej vraždy z februára 2018 súd rozhoduje o vine Mariana Kočnera a Aleny Zsuzsovej. ŠTS ich pôvodne oslobodil spod obžaloby, ale Najvyšší súd SR vrátil v máji 2021 prípad prvostupňovému súdu. Ten ho následne spojil do jedného konania aj s kauzou prípravy vraždy prokurátorov. Pojednáva sa od apríla 2022.

Pre prípravu vraždy súčasného generálneho prokurátora Maroša Žilinku, súčasného špeciálneho prokurátora Daniela Lipšica a bývalého námestníka generálneho prokurátora Petra Šufliarskeho čelia obžalobe štyri osoby – Marian Kočner, Alena Zsuzsová, Dušan Kracina a Darko Dragić Na samostatné konanie bol vylúčený Tomáš Szabó, ktorého súd už uznal vinným. Objednávka vraždy Žilinku a Lipšica podľa obžaloby prišla od Mariana Kočnera na jeseň 2017. V prípade Šufliarskeho približne o rok neskôr.

Späť
Zdieľať
Diskusia