Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Radka Klučárová
15. mája 2023, 9:28
Čas čítania 0:47

V Nitre sa vlámal do domu a brutálne znásilnil 18-ročné dievča. Teraz spoznal svoj trest, súd musel vziať do úvahy priznanie

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Za napadnutie a znásilnenie mladého dievčaťa si odsedí 7 rokov za mrežami.

Muž, ktorý sa v Nitre s nožom v ruke vlámal do domu a pri lúpeži znásilnil 18-ročné dievča, spoznal svoj trest. Súd ho po vyše 8 mesiacoch uznal za vinného zo spáchania zločinu znásilnenia, zločinu lúpeže a prečinu porušovania domovej slobody, informujú noviny.sk. 

Muž vo veku 29 rokov sa v auguste 2022 vlámal do rodinného domu v Nitrianskom okrese s úmyslom kradnúť. V dome na poschodí však spala dcéra majiteľov domu. Keď to zistil, začal sa jej vyhrážať nožom a žiadať od nej retiazku a mobil. Napriek tomu, že mu všetko odovzdala, muž ju napadol a brutálne znásilnil. 

Polícia agresora, ktorý bol v minulosti už päťkrát súdne trestaný, zadržala krátko po čine. „Na obvineného bola podaná obžaloba pre zločin znásilnenia, zločin lúpeže a prečin porušovania domovej slobody,“ uviedol Jaroslav Maček, hovorca Krajskej prokuratúry Nitra.

Vo väzení si odsedí 7 rokov 

Páchateľ sa ku všetkým skutkom priznal a súd rozhodol o jeho vine. „Okresný súd Nitra uznal obžalovaného za vinného zo spáchania zločinu znásilnenia, zločinu lúpeže a prečinu porušovania domovej slobody. Uložil mu trest odňatia slobody vo výmere 7 rokov,“ uviedla hovorkyňa súdu v Nitre Lena Kiradžiev.

Rozsudok je právoplatný. Trest si odsúdený odpyká vo väzení so stredným stupňom stráženia.

Ilustračná fotografia.
Ilustračná fotografia. Zdroj: Polícia SR
Domov
Zdieľať
Diskusia