Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
TASR
15. mája 2023 o 11:45
Čas čítania 0:50

AKTUÁLNE: Vážna nehoda na diaľnici D2, zrazil sa autobus s kamiónom. Úsek tak skoro neotvoria, oznámila polícia

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Počet zranených sa vyšplhal na 55. Hrozivá nehoda si vyžiadala jeden ľudský život, potvrdil to minister zdravotníctva Michal Palkovič.

Na diaľnici D2 sa stala dopravná nehoda. Autobus sa približne na 15. kilometri na úrovni odpočívadla Závod v smere do Českej republiky zrazil s nákladným vozidlom. Diaľnica je v danom úseku uzavretá. Informuje o tom polícia na sociálnej sieti.


Policajti aktuálne odkláňajú premávku v smere na Malacky po ceste I. triedy č. 2 (stará cesta). „Uvedený úsek diaľnice bude v súvislosti so vzniknutou situáciou dlhodobo uzavretý,“ upozornila polícia. Príčiny a okolnosti dopravnej nehody vyšetrujú.

Hovorkyňa Prezídia Hasičského a záchranného zboru Katarína Križanová TASR informovala, že na mieste nehody zasahuje 28 hasičov z Malaciek a z Bratislavy, ktorí poskytujú zraneným osobám predlekársku prvú pomoc a vyslobodzujú zakliesnené osoby z havarovaného autobusu. „Podľa aktuálnych informácií utrpelo zranenia rôzneho rozsahu 37 cestujúcich,“ dodala Križanová s tým, že počet zranených sa môže meniť.

Medzičasom sa počet zranených vyšplhal na 55. Hrozivá nehoda si vyžiadala jeden ľudský život, potvrdil to minister zdravotníctva Michal Palkovič.


O desiatkach zranených hovorí aj hovorkyňa Operačného strediska záchrannej zdravotnej služby Alena Krčová, v niektorých prípadoch ide podľa jej slov o ťažko zranené osoby. „Na pomoc sme im vyslali pozemných a leteckých záchranárov,“ dodala hovorkyňa OS ZZS.


Univerzitná nemocnica Bratislava už v súvislosti s nehodou potvrdila aktivovanie traumatologického plánu. „Tímy našich zdravotníkov sú v pohotovosti a pripravené na príjmy zranených osôb,“ uviedla UNB.

Domov
Zdieľať
Diskusia