Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Aneta Gospičová Adam Novosad
15. mája 2023, 19:43
Čas čítania 1:25

VIDEO: „Dnes treba vypiť bar,“ hovorí Sulík v Dubaji. Fico aj Matovič zverejnili nahrávku, ktorá podľa nich ukazuje žúr za štátne

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Sulík čelí obvineniam, že v Dubaji ako minister hospodárstva zanechal státisícové pohľadávky.

Robert Fico na svojom Facebooku zverejnil video, ktoré zachytáva Richarda Sulíka v dubajskej reštaurácii, kde sa zabáva spoločne s Janou Bittó Cigánikovou, partiou ľudí a Geissovcami. Fico v statuse kritizuje politikov z SaS a upozorňuje na Sulíkove výroky v nahrávke. Video následne prebral aj Igor Matovič, ktorý ho rovnako nahral na Facebook.


Matovič vo svojom statuse ostro kritizuje Sulíkove výdavky na túto cestu, ktorú viackrát označil za „ožranecké žúrky“. „Doteraz sú identifikované škody, čo narobila Sulíkova partička v Dubaji, už viac ako 1 milión eur. Žúrka za štátne, nezaplatené účty v reštauráciách 54-tisíc eur, 5 luxusných apartmánov v prvotriednych hoteloch po celý čas,“ hromží Matovič na Facebooku s tým, že tieto izby vraj využívali aj ľudia, ktorí na to nemali nárok.

Vo zverejnenom videu vidno Richarda Sulíka, ako sa prihovára spoločnosti sediacej v reštaurácii. Sulík necháva osadenstvo zatlieskať Geissovcom, ktorí sedia pri stole, a v závere nahrávky s úsmevom na tvári zakričí: „Teraz ideme k tým vážnym veciam, mám dosť ťažkú úlohu, dnes treba vypiť bar.“

Nezaplatené faktúry z Dubaja

Na nezrovnalosti z čias podujatia Expo v Dubaji upozornil minulý týždeň odchádzajúci minister hospodárstva Karel Hirman. Ten verejnosti oznámil, že za ministrovania Richarda Sulíka narobilo Slovensko na Expo v Dubaji výdavky vo výške stoviek tisíc eur, ktoré doteraz nie sú vydokladované. 

7. apríla 2024, 6:22 Čas čítania 10:56 PREZIDENTSKÉ VOĽBY 2024: Pellegrini útočil v prvej debate na Matoviča aj Korčoka. Hlas možno v budúcnosti pohltí Smer, dodal PREZIDENTSKÉ VOĽBY 2024: Pellegrini útočil v prvej debate na Matoviča aj Korčoka. Hlas možno v budúcnosti pohltí Smer, dodal

Ministerstvo hospodárstva si podľa Hirmana prenajalo apartmány, ktoré využívali rôzne osoby bez toho, aby na to mali nárok na základe príslušnosti k rezortu. Sulík podľa Hirmana nechal na ministerstve nezaplatené faktúry za ubytovanie za 180-tisíc eur, ale aj nezaplatenú faktúru z reštaurácie za 54-tisíc eur. Spolu sú to údajne státisíce eur.

„Dokopy tam bolo 8 apartmánov. Z nich len tri máme vydokladované, že boli obsadzované pracovníkmi ministerstva hospodárstva. Zvyšné apartmány využívali osoby, ktoré neboli zamestnancami ministerstva hospodárstva, na základe nám nedokladovaných skutočností,“ uviedol Hirman. Sulík tieto obvinenia odmieta a označuje ich za politickú kampaň, ktorú Hirman vytiahol až teraz pred odchodom z ministerstva.

Prípadom sa aktuálne zaoberá už aj prokuratúra, čo minulý týždeň v reakcii na medializované obvinenia oznámil generálny prokurátor Maroš Žilinka.

Strana SaS medzitým reagovala ohlásením tlačovej konferencie na utorok o 10.20 h. Ako tému strana uviedla „Upozornenie pre nového ministra hospodárstva + reakcia na Expo Dubaj“.

Domov
Zdieľať
Diskusia