Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Vyskúšaj REFRESHER+ len za 1 €
TASR
16. mája 2023, 21:24
Čas čítania 0:27

FOTO: V Pompejach urobili unikátny nález. Archeológovia neočakávali, že sa im podarí odkryť také kompletné pozostatky

Kategória:
Zahraničie
Uložiť Uložené

Mesto Pompeje zničil výbuch sopky Vezuv v roku 79 n. l.

Archeológom sa podarilo v talianskych Pompejach odkryť pozostatky dvoch ľudí. Predpokladá sa, že ide o obete zemetrasenia, ktoré nastalo pri ničivom výbuchu sopky Vezuv v roku 79. Oznámil to v utorok riaditeľ tamojšieho archeologického parku Gabriel Zuchtriegel.

Kostry týchto osôb našli počas vykopávok v časti archeologického parku známej ako Insula dei Casti Amanti. Nachádzali sa pod múrom, o ktorom sa predpokladá, že počas zemetrasenia spadol. „Moderné techniky vykopávok nám pomáhajú oveľa lepšie porozumieť peklu, ktoré za dva dni zničilo celé Pompeje a zabilo mnoho ich obyvateľov,“ uviedol Zuchtriegel.

Mesto Pompeje bolo v roku 79 n. l. zničené v dôsledku erupcie Vezuvu. Pompeje i Vezuv sa nachádzajú neďaleko mesta Neapol v regióne Kampánia na juhozápade Talianska.

pompeje
Zdroj: TASR/AP
Domov
Zdieľať
Diskusia