Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Barbora Fábryová
16. mája 2023, 20:33
Čas čítania 0:37

Nové detaily o usmrtení majiteľa ZOO pri Žiline. Lev ležal na mužovom bezvládnom tele, záchranári čakali hodiny na jeho uspatie

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Majiteľ mal zákaz chovať exotické šelmy.

Majiteľ ZOO v obci Oškerda na Kysuciach dnes  išiel nakŕmiť leva, ktorého choval, no z výbehu zvieraťa už nevyšiel živý. Zviera bolo údajne majiteľovým najobľúbenejším miláčikom. Majiteľ vraj mal dokonca zákaz šelmy chovať, píše portál tvnoviny.sk

Privolaní záchranári nevedeli pacientovi okamžite pomôcť a museli čakať na veterinára, ktorý šelmu uspal. Keď sa do klietky dostal veterinár, lev ležal na mužovom bezvládnom tele. Vo výbehu našli aj odtrhnutú ľudskú nohu.

„Po zabezpečení výbehu šeliem boli identifikované ľudské pozostatky. Na miesto bol privolaný aj ohliadajúci lekár, a to z toho dôvodu, aby boli zabezpečené ďalšie procesné úkony,“ povedala hovorkyňa Operačného strediska Záchrannej zdravotnej služby Alena Krčová. Polícia na Facebooku informovala, že presnú príčinu úmrtia muža určí až pitva.

Leva veterinár zastrelil

Majiteľ ZOO v Oškerde mal zakázané chovať exotické šelmy a v minulosti za ich chov dostal aj pokutu od štátu. Následne sa ZOO snažila zvieratá umiestniť inde, ale všetky zoologické záhrady ich odmietali. Leva tak na mieste zastrelil veterinár. 

polícia
Zdroj: Facebook/Polícia SR - Žilinský kraj
Domov
Zdieľať
Diskusia