Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Vyskúšaj REFRESHER+ len za 1 €
Radka Klučárová
18. mája 2023, 18:28
Čas čítania 0:58

Google chystá veľké čistky. Zverejnili, komu natrvalo odstránia účty na Gmaile

Kategória:
Zahraničie
Uložiť Uložené

Podľa nových zásad by od konca tohto roka mali byť postupne deaktivované všetky účty od Googlu, ktoré neboli v posledných dvoch rokoch využívané. Týka sa to aj obsahu v rámci Google Workspace, ktoré okrem Gmailu zahŕňa aj Dokumenty, Disk, Meet a Kalendár.

Spoločnosť Google plánuje odstrániť staré účty. Týka sa to gmailových adries aj youtubových účtov, ktoré neboli používané viac ako dva roky. S veľkou čistkou by mala spoločnosť začať od decembra 2023, informuje Forbes. 

Podľa nových zásad by od konca tohto roka mali byť postupne deaktivované všetky účty, ktoré neboli v posledných dvoch rokoch využívané. Používatelia však majú dostatok času na opätovné prihlásenie sa do svojich účtov a ich obnovenie.

V prípade, že to neurobia, prídu o všetky dáta, ktoré v rámci účtu Google spravovali. „Ak ste v tomto roku nepoužili účet Google alebo sa doň aspoň dva roky neprihlásili, účet a jeho obsah môžeme odstrániť. Týka sa to aj obsahu v rámci Google Workspace (Gmail, Dokumenty, Disk, Meet, Kalendár), Youtube a Fotky Google,“ ozrejmil manažment spoločnosti Google. 

Dôvodom veľkých zmien je bezpečnosť na internete. Firma Google predpokladá, že účty, ktoré neboli taký dlhý čas využívané, nemajú zapnuté dvojstupňové overovanie. Bez bezpečnostnej ochrany hackerom umožňujú nabúrať sa do ich účtu, zneužiť osobné dáta, ukradnúť identitu alebo šíriť nebezpečný obsah internetom. 

Google svojich používateľov varuje

Každý účet má na svoje obnovenie ešte niekoľko mesiacov. Google zároveň ubezpečuje, že na ich adresy bude rozposielať varovné emaily. Varovanie pred zrušením účtu dostanú aj adresy, ktoré pri registrácii používatelia uviedli ako záložné. Je tu však šanca, že sa správy k svojim používateľom nedostanú, pretože svoje účty dlhodobo nenavštevujú. 

Novinky sa nebudú týkať firemných účtov. Spoločnosť zároveň uviedla aj to, že názvy deaktivovaných účtov nebude môcť nikto používať opakovane. 

Google
Zdroj: Wikimedia Commons/Outreach Pete
Domov
Zdieľať
Diskusia