Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Eliška Hulová TASR
25. mája 2023 o 21:30
Čas čítania 0:27

Ukradli tisíce vzácnych artefaktov, každý z nich mal hodnotu až do 60 000 €. Talianska polícia hlási obrovský úlovok

Kategória:
Zahraničie
Uložiť Uložené

Tisícky archeologických artefaktov zaistila talianska polícia počas razie, pri ktorej rozbila sieť zlodejov a obchodníkov. Každý predmet mal hodnotu až do 60 000 €.

Niekoľko tisíc kradnutých archeologických artefaktov zaistila polícia v Taliansku. Pri razii rozbila sieť zlodejov a obchodníkov so starožitnosťami. 

V súvislosti s vyšetrovaním prípadu vydala polícia dovedna 21 zatykačov. Sieť zahŕňala miestnych i medzinárodných obchodníkov, ktorí mali operatívnu základňu v juhotalianskom meste Bari. Ďalšie siete boli aktívne aj v neďalekých talianskych regiónoch Apúlia, Kampánia a Lazio.

Talianska agentúra ANSA uviedla, že zaistených bolo približne 3600 artefaktov s pôvodom datovaným od šiesteho do prvého storočia pred n. l. Každý predmet má pritom hodnotu od 10 000 až do 60 000 €.


Talianski karabinieri vo vyhlásení spresnili, že pri zásahoch zhabali tisícky artefaktov vrátane starovekých zlatých, strieborných a bronzových mincí, ako aj keramiku pochádzajúcu z nelegálnych výkopov.

Domov
Zdieľať
Diskusia