Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Radka Klučárová
25. mája 2023, 20:52
Čas čítania 0:33

Slovenskí hokejisti si musia znovu vybojovať postup na olympiádu. Nohy nám podkopli neúspešné MS, prepadli sme sa v rebríčku

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Švajčiari opäť rozhodli o našej hokejovej budúcnosti.

Na hokejových majstrovstvách sveta sme tento rok skončili pred bránami štvrťfinále. Vyzerá to tak, že preto budeme musieť bojovať aj o účasť na olympijských hrách v Taliansku, ktoré sú naplánované na rok 2026. Dôvodom je štvrťfinálová prehra Švajčiarov s Nemcami (1 : 3), píšu tvnoviny.sk.

Prekvapivým úspechom na šampionáte a postupom medzi štvoricu najlepších tímov sveta nás Nemci predbehli aj v rebríčku IIHF a zabezpečili si tak priamy postup na OH 2026. Slováci v rebríčku figurujú na deviatom mieste. 

Nie je rozhodnuté 

O tom, či Slováci budú musieť hrať kvalifikáciu o postup na olympiádu, ešte nie je definitívne rozhodnuté. V prvej osmičke rebríčka je totiž aj naďalej Rusko, pričom o jeho účasti na olympiáde sa bude rozhodovať až budúci rok.

V prípade, že by ruskej reprezentácii Medzinárodný olympijský výbor účasť zakázal, Slováci sa na olympiádu dostanú priamo z ôsmeho miesta rebríčka IIHF.

hokej, MS slovensko
Zdroj: TASR/Martin Baumann
Domov
Zdieľať
Diskusia