Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
TASR
26. mája 2023, 12:35
Čas čítania 0:37

Najväčšia banka na Slovensku opäť mení úroky pri hypotékach. Pozri si, ako sa po novom zmenili jednotlivé fixácie

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Banka znovu zvyšuje úrokové sadzby.

Slovenská sporiteľňa zvyšuje úrokové sadzby úverov na bývanie. Zároveň pokračuje vo zvyšovaní úrokov na depozitách. Banka od júna mení úrokové sadzby úverov na bývanie z dôvodu vývoja na medzibankovom trhu. Keďže krivka nákladov je inverzná, cena za krátke peniaze je vyššia než za dlhodobé.


Ročné úrokové sadzby úveru na bývanie budú pri jednoročnej a trojročnej fixácii vo výške od 4,49 % (doteraz to bolo 4,19 %) a v prípade päťročnej fixácie sa budú takisto začínať od 4,49 % (pôvodne 4,29 %). Pri desaťročnej fixácii to bude najmenej 4,69 % (z 4,49 %) a v prípade 15-ročnej fixácie budú od 4,89 % (z 4,89 %).

Ide o sadzby po zohľadnení zvýhodnenia v rámci programu Výhodný súčet. Banka od júna zvyšuje aj úrokové sadzby na sporení, termínovaných a kombi vkladoch o 0,5 % ročne. Klienti pri kombi vkladoch môžu získať v prvom roku štyri percentá ročne. Doplnil, že pri jednoročnej a dvojročnej viazanosti v prípade termínovaných vkladov bude úroková sadzba jedno percento. Pri trojročnej viazanosti to bude 1,5 %.

slsp, slovenska sporitelna, banka, peniaze
Zdroj: Wikipedia∕Lukáš Klčo
Domov
Zdieľať
Diskusia