Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Barbora Fábryová
26. mája 2023, 20:55
Čas čítania 0:47

Náhlu smrť herca Daniela Heribana možno prešetria úrady. Pitva určila príčinu úmrtia, teraz celý prípad analyzujú

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Úrady môžu prípad prešetriť aj z vlastnej iniciatívy.

Úrad pre dohľad nad zdravotnou starostlivosťou zvažuje, že prešetrí, či lekári poskytli hercovi Danielovi Heribanovi adekvátnu zdravotnú starostlivosť.

Aj keď úrad zatiaľ nedostal žiadny podnet na prešetrenie hercovho úmrtia, na Univerzitnú nemocnicu v Bratislave, kde herca na urgente v utorok ošetrovali, sa môže obrátiť aj sám z vlastnej iniciatívy a prípad preskúmať, informuje denník SME.

„Dôvody na dohľad z vlastného podnetu v súčasnosti analyzujeme,“ povedala pre denník hovorkyňa úradu Monika Hudecová. Herec v utorok prišiel do nemocnice a sťažoval sa na bolesti chrbta. Lekári ho však po vyšetrení prepustili domov, pretože nevideli dôvod na hospitalizáciu.

Ťažká diagnostika

Pitva ukázala, že príčinou úmrtia známeho herca bola akútna disekcia aorty. Ide o náhle natrhnutie hlavnej tepny, čo je tepna, ktorá vychádza zo srdca a zásobuje krvou celý organizmus.

Príznakmi tohto ochorenia sú podľa prednostu Kliniky angiológie Národného ústavu srdcových a cievnych chorôb v Bratislave Juraja Maďariča bolesť na hrudníku a bolesť medzi lopatkami. 

7. apríla 2024, 6:22 Čas čítania 10:56 PREZIDENTSKÉ VOĽBY 2024: Pellegrini útočil v prvej debate na Matoviča aj Korčoka. Hlas možno v budúcnosti pohltí Smer, dodal PREZIDENTSKÉ VOĽBY 2024: Pellegrini útočil v prvej debate na Matoviča aj Korčoka. Hlas možno v budúcnosti pohltí Smer, dodal

Maďarič však zároveň tvrdí, že akútna disekcia aorty sa ťažko diagnostikuje, a Kramáre tak nemusia byť na vine za to, že ochorenie pri vyšetrení nezistili. „Najistejšou metódou, ako akútnu disekciu aorty odhaliť, je CT vyšetrenie aorty s podaním kontrastnej látky, alebo v niektorých prípadoch aj echokardiografické vyšetrenie,“ vysvetľuje.

heriban
Zdroj: TASR/Michal Svítok
Domov
Zdieľať
Diskusia