Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Ema Stanovská
28. mája 2023, 14:00
Čas čítania 1:03

Jaroslav Naď: Niekto dostal v Rusku peniaze za to, aby voľby ovplyvnil v prospech Smeru

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Exminister obrany Jaroslav Naď to povedal v relácii Na telo.

Exminister obrany Jaroslav Naď v dnešnej relácii Na telo vyhlásil, že najvyšší ústavní činitelia dostali spravodajskú informáciu o snahe zmanipulovať voľby v prospech Ruska. Podľa jeho slov dostal konkrétny občan Slovenska peniaze na to, aby sa voľby ovplyvnili v prospech Smeru.

Člen predsedníctva Smeru-SD a exminister vnútra Robert Kaliňák to označil za vylúčené, tvrdenie označil za „bláboly“. Naď ho vyzval, aby odstúpil, ak sa táto informácia ukáže ako pravdivá. 

„Dostali sme spravodajskú informáciu zo zahraničia, ktorá presne hovorí o osobe, čase a mieste, keď štátny občan Slovenskej republiky bol v Rusku prebrať finančné zdroje v prospech politickej strany Smer-SD na manipuláciu volieb. Keď tu niekto chce manipulovať voľby, chce to Rusko a používa na to svojich trójskych koňov vrátane politickej strany Smer-SD,“ vyhlásil Naď. Informáciami sa podľa neho zaoberá aj polícia.

Kaliňák podotkol, že Smer nikdy externé peniaze neprijal. „Sú to neuveriteľné bláboly, ktoré od rána do včera rozprávate a nikdy nepoviete konkrétne, vždy len utajený zdroj,“ reagoval.

7. apríla 2024, 6:22 Čas čítania 10:56 PREZIDENTSKÉ VOĽBY 2024: Pellegrini útočil v prvej debate na Matoviča aj Korčoka. Hlas možno v budúcnosti pohltí Smer, dodal PREZIDENTSKÉ VOĽBY 2024: Pellegrini útočil v prvej debate na Matoviča aj Korčoka. Hlas možno v budúcnosti pohltí Smer, dodal

Myslí si však, že voľby by mohli byť zmanipulované zo strany štátnych orgánov. V tejto súvislosti vyjadril podozrenie z možnej manipulácie referenda o vstupe Slovenska do Európskej únie, ktoré podľa jeho slov „nikto nemá záujem podrobne prešetrovať,“ uviedol.

Naď podotkol, že v tom čase bolo prešetrovanie jeho úlohou, keďže bol ministrom vnútra. Demokrati preto podľa jeho slov podajú na Kaliňáka trestné oznámenie. „Nevenoval som sa tomu, aby nebol spochybnený náš vstup do EÚ,“ reagoval exminister vnútra.

Robert Kaliňák tiež povedal, že stále nie je rozhodnutý, či bude kandidovať. Smer si vybral Kaliňáka za volebného manažéra. „Určite sa veľmi rýchlo rozhodnem. A hlavne sa bude musieť rozhodnúť Smer.“ 

Domov
Zdieľať
Diskusia