Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Florián Meričko
31. mája 2023, 17:25
Čas čítania 0:41

Indický úradník z priehrady vypustil 4,1 milióna litrov vody, aby našiel svoj telefón. Dostal za to iba smiešnu pokutu

Kategória:
Zahraničie
Uložiť Uložené

Napriek svojmu nezodpovednému počínaniu vyšiel z celého incidentu len so symbolickou pokutou.

Indický vládny úradník Rajesh Vishwas dostal za vypustenie priehrady, do ktorej mu padol telefón, pokutu vo výške symbolických 600 eur (53 092 rupií). Tú musí vyplatiť, pretože úrady nepožiadal o povolenie odčerpať vodu z priehrady, informuje BBC.

Pre takýto drastický krok sa rozhodol po tom, čo miestni potápači nedokázali nájsť jeho mobilné zariadenie. Požiadal preto o naftové čerpadlo, ktoré z priehrady odčerpávalo vodu približne tri dni.

Podľa miestnych autorít týmto konaním Vishwas prekročil svoje právomoci a zároveň zneužil postavenie, ktoré vďaka svojej funkcii má.

V liste ho ešte štátni úradníci napomenuli

Úrady mu pre medializovanie prípadu pozastavili výkon funkcie. Okrem toho Vishwas dostal list, v ktorom mu štátne oddelenie zavlažovania odkázalo, že svojím nezodpovedným konaním premrhal minimálne 4,1 milióna litrov vody. Úrady mu v liste taktiež nakázali uhradiť pokutu vo výške 113 eur za „vypustenie vody bez povolenia“.

Po prvom ohlásení incident vyvolal v krajine pobúrenie. Mnohí politici postup úradníka kritizovali a povedali, že voda mohla byť lepšie využitá v krajine, kde viaceré regióny čelia nedostatku vody, najmä v horúcich letných mesiacoch.

Priehrada, z ktorej Rajesh Vishwas odčerpal niekoľko miliónov litrov vody.
Priehrada, z ktorej Rajesh Vishwas odčerpal niekoľko miliónov litrov vody. Zdroj: Twitter/AskAnshul
Domov
Zdieľať
Diskusia