Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Eliška Hulová TASR
1. júna 2023, 8:48
Čas čítania 1:04

Vo vesmíre možno nie sme sami, NASA zorganizovala prvé UFO stretnutie. Tieto informácie zazneli

Kategória:
Zahraničie
Uložiť Uložené
Vo vesmíre možno nie sme sami, NASA zorganizovala prvé UFO stretnutie. Tieto informácie zazneli
Zdroj: Unsplash / Laurenz Heymann

NASA v stredu zorganizovala prvé verejné stretnutie na tému neidentifikovaných lietajúcich objektov (UFO). Cieľom je odstrániť zlú mienku o ľuďoch, ktorí spozorovali UFO.

Americký Národný úrad pre letectvo a vesmír zorganizoval v stredu prvé verejné stretnutie na tému UFO. Vo vedeckej terminológii sa pre úkazy, ktoré zahŕňa, zaužívalo pomenovanie „neidentifikované anomálne javy“.

NASA vlani oznámila, že analyzuje pozorovania na oblohe, ktoré sa nedajú identifikovať ako letecké alebo prírodné javy. Táto téma dlhodobo fascinuje verejnosť, ale vedecká oblasť sa tomu vyhýbala.

Nezávislý tím 16 vedcov dostal za úlohu spracovať svoje zistenia do správy, ktorú majú prezentovať do konca júla. Stredajšie pracovné stretnutie bolo fórom na záverečné úvahy členov tímu a na oboznámenie verejnosti s témou, ktorú obľubujú konšpirační teoretici.

„Ľudia, ktorí nahlasujú pozorovanie UFO, sú stigmatizovaní,“ uviedol astrofyzik David Spergel, šéf tímu NASA, ktorý skúma tieto javy. „Jedným z našich cieľov je odstrániť túto stigmu,“ dodal s odôvodnením, že na zodpovedanie dôležitých otázok o UFO sú potrebné kvalitné údaje. Súčasné existujúce údaje a samotné správy očitých svedkov nestačia na poskytnutie presvedčivých dôkazov, vysvetlil Spergel.

15. marca 2024, 13:47 Čas čítania 1:28 Vyskúšala som bota, ktorý mi pomohol vybrať kandidáta v ruských voľbách. Radšej než voliť Putina mi poradil znehodnotiť lístok Vyskúšala som bota, ktorý mi pomohol vybrať kandidáta v ruských voľbách. Radšej než voliť Putina mi poradil znehodnotiť lístok

Podľa vedeckej novinárky Nadie Drakeovej pozorovala NASA „za približne 27 rokov asi 800 javov“. Z nich však len 2,5 percenta vykazuje znaky, ktoré by sa dali označiť za anomálne. Abnormalitu možno v tomto prípade definovať ako čokoľvek, čo nie je ľahko pochopiteľné,  „niečo bizarné“, zhrnula novinárka.

NASA berie hľadanie mimozemského života veľmi vážne. Na svojej webovej stránke uvádza, že jednou z jej priorít je hľadanie života inde vo vesmíre. Vo vyhlásení uvádza, že skúma Slnečnú sústavu a priestor mimo nej, aby pomohla odpovedať verejnosti na základné otázky vrátane tej, či sme vo vesmíre sami.

„Teraz vieme, že tam je veľa planét, takže existuje veľa potenciálnych prostredí na život,“ vyhlásil David Spergel. „Život mimo Zeme sme zatiaľ nenašli, ale hľadáme ho,“ dodal.

Domov
Zdieľať
Diskusia