Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Lukáš Čelka
3. júna 2023, 10:30
Čas čítania 5:45

Seniorom prekáža hluk, mladí sa boja ísť večer von: boli sme sa pozrieť, ako to vyzerá v Šamoríne počas akcie motorkárskeho gangu

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené
Seniorom prekáža hluk, mladí sa boja ísť večer von: boli sme sa pozrieť, ako to vyzerá v Šamoríne počas akcie motorkárskeho gangu
Zdroj: Refresher/Lukáš Čelka

V meste sa okrem medzinárodného zrazu motorkárov Hells Angel's MC World Run 2023 uskutoční počas víkendu aj športové podujatie Spartan Race.

„Konečne sa niečo v Šamoríne deje,“ zareagoval na moju otázku potetovaný mladík, ktorému stretnutie motorkárov z celého sveta v meste vôbec neprekáža. Staršie generácie však prítomnosť svalnatých, bradatých a nebezpečne vyzerajúcich mužov na „ostrých strojoch“ s rovnakým nadšením už nevítajú.

Vrásky na čele im robí vedomie, že motorkári z klubu Hell’s Angels, ktorých môže byť v Šamoríne momentálne približne dvetisíc, sú označovaní aj za nebezpečný gang. Klub založený v roku 1948 veteránmi druhej svetovej vojny je totiž neslávne známy najmä vďaka členom s kriminálnou minulosťou.

Za roky existencie klubu boli mnohí jeho jazdci zapletení v rôznych kauzách vrátane vydierania, násilia, obchodovania s drogami či prostitúciou. Samozrejme, nemôžeme hádzať do jedného vreca všetkých členov Hell’s Angels. Veľa z nich je totiž nekonfliktných a svoje správanie drží v medziach zákona. O klube si viac môžeš prečítať v tomto článku.

Napriek tomu sa na tisíce mužov na motorkách pripravila polícia aj mesto. Šamorín v piatok vyzeral ako najstráženejšie miesto na Slovensku. V uliciach dávali pozor na poriadok desiatky policajtov, niektorí dokonca v nepriestrelných vestách s automatickými puškami.

24. marca 2024, 6:20 Čas čítania 11:38 PREZIDENTSKÉ VOĽBY 2024 ZÁZNAM: Ivana Korčoka na zhromaždení v Bratislave prišli podporiť tisícky ľudí PREZIDENTSKÉ VOĽBY 2024 ZÁZNAM: Ivana Korčoka na zhromaždení v Bratislave prišli podporiť tisícky ľudí

V neposlednom rade občanov pred motorkármi varoval aj primátor mesta Csaba Orosz, ktorý vyzval majiteľov prevádzok, aby zvážili ich otvorenie. Či sa ich nakoniec skutočne rozhodli preventívne zavrieť a ako na motorkárov reagovali aj ostatní miestni, som v piatok zisťoval priamo v uliciach Šamorína.

Polícia na každom kroku

Do cieľa sa blížim približne o pol jedenástej doobeda. Nestihnem poriadne ani vojsť do mesta a do očí mi udrie policajná dodávka odparkovaná na bočnej ceste, len kúsok od tabule s nápisom „Šamorín“. Je takmer nemožné nevšimnúť si vozidlo odstavené uprostred ničoho – medzi dvoma poľami.

Počas toho, ako sa zamýšľam nad tým, koho môžu policajti na tomto mieste strážiť, pokračujem ďalej do centra. Po dvoch zdolaných kruhových objazdoch odstavím auto na najbližšom parkovisku. Vôbec ma neprekvapí, že vedľa mňa parkuje ďalšia hliadka. Len čo vystúpim a obzriem si okolie, uvidím na rohu ulice postávať partiu policajtov v žltých reflexných vestách.

Na parkovisku pri mne parkuje policajné auto.
Na parkovisku pri mne parkuje policajné auto. Zdroj: Refresher/Lukáš Čelka

„Šamorín bude aktuálne asi naozaj najstráženejšie mesto v našej krajne,“ pomyslím si, prekvapený z toho, že tu nie som dokopy ani päť minút a natrafím na toľko strážnikov. Viac než to ma asi udivuje len fakt, že som doposiaľ nestretol ani jedného z obávaných motorkárov.

Vyskúšaj predplatné
za 2,99
a čítaj všetko bez obmedzení
Pridaj sa k predplatiteľom
alebo Odomkni článok cez SMS
Pošli SMS na 8877 s textom CLANOK 137958 a dočítaj tento článok.
Cena SMS za otvorenie článku je 3,50 € s DPH. Ako to funguje?
Dočítaj článok do konca za SMS v hodnote 3,50€. Ako to funguje?
POSLAŤ SMS
Čítaj články bez obmedzení celý mesiac - predplatné len za 1,50€ navyše v porovnaní s jedným článkom. Ako to funguje?
POSLAŤ SMS
Čítaj bez obmedzení celý mesiac. Stačí poslať SMS (za 5€). Ako to funguje?
POSLAŤ SMS

Čo sa dozvieš po odomknutí?

  • Či sa boja domáci motorkárov a čo im najviac na ich zraze prekáža.
  • Akým spôsobom sú uzatvorené ulice, kde sa motorkári zdržujú.
  • Či som na motorkárov natrafil aj v centre mesta alebo len v bočných uličkách.
  • Ako hodnotí situáciu v meste polícia.
Domov
Zdieľať
Diskusia