Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Refresher News Slovensko
Otvoriť v aplikácii RNews
Stiahnuť
X
Radka Klučárová
6. júna 2023, 7:18
Čas čítania 0:46

VIDEO: Bezdomovca chytil za ruku a ťahal ho von z nemocnice. Arogantný košický zdravotník nahneval Slovákov

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Za správanie zdravotníka sa nemocnica ospravedlnila a prisľúbila, že vyvodí dôsledky.

Internetom sa šíri video arogantného zdravotníka z Univerzitnej nemocnice L. Pasteura v Košiciach. Verejnosť pobúrilo jeho zaobchádzanie s mužom sediacim na zemi. Na videu vidieť, ako sa priblížil k mužovi, pravdepodobne bezdomovcovi, a za ruku ho odtiahol z priestorov nemocnice. Na prípad upozornil portál Aktuality.sk. 

Po zemi ho ťahal niekoľko metrov

Muž sedel v priestoroch urgentného príjmu. Vedľa seba mal položenú barlu aj tašku a plakal. Zdravotník sa k mužovi priblížil, schmatol ho za ruku a odtiahol ho von z nemocnice. Incident si nakrútila prítomná žena a správanie okomentovala slovami: „Katastrofa, ty vole.“ 

Nemocnica zverejnila stanovisko, podľa ktorého voči zamestnancovi vyvodí zodpovednosť. Podľa jej slov sa zdravotníci často stretávajú s asociálnym a agresívnym prístupom zo strany pacientov. „V každom prípade je však povinnosťou zdravotníka zvládnuť takúto situáciu profesionálne, primeraným a etickým spôsobom. A pokiaľ si to okolnosti vyžadujú, aj za asistencie ochranky či polície,“ povedala hovorkyňa nemocnice Monika Krišková. 

Muž bez domova však agresívny nebol ani podľa vyjadrenia nemocnice. Kompetentní už údajne dostali pokyn preškoliť zamestnancov v etickom kódexe. 

„Takéto konanie voči človeku, ktorý z akýchkoľvek pohnútok vyhľadá zdravotnícke zariadenie a našu pomoc, je neprípustné. Ospravedlňujeme sa aj pacientom, ktorí boli svedkami tohto incidentu,“ uzavrela Krišková.

Domov
Zdieľať
Diskusia