Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Barbora Fábryová
8. júna 2023, 15:15
Čas čítania 0:36

PRIESKUM: Umelú inteligenciu už vyskúšalo viac ako 500-tisíc Slovákov. Dominuje najmä u jednej skupiny obyvateľov

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Mnohí Slováci o umelej inteligencii zatiaľ nepočuli.

Modely umelej inteligencie ako Chat GPT či Bing Chat vyskúšalo od decembra 2022 do mája 2023 približne 13 % slovenskej populácie. Ide o viac ako pol milióna obyvateľov. Iba 5 % z nich však umelú inteligenciu využilo viackrát, vyplýva z prieskumu pre Go4insight.

Približne 46 % Slovákov o umelej inteligencii už počulo, no nikdy ju nepoužilo. Viac ako 40 % obyvateľov o takejto službe nevie. Podľa portálu Go4insight sa preto dá konštatovať, že umelú inteligenciu si zatiaľ osvojujú najmä inovátori a mladí ľudia. Bežní používatelia sa k nej ešte nedostali.

Z prieskumu vyšlo, že technologická novinka častejšie zaujíma najmä mužov. Služby umelej inteligencie využila iba jedna tretina žien a dve tretiny mužov. Najčastejšie ju využívajú najmä študenti stredných a vysokých škôl a mladí ľudia do 24 rokov.
 
S vyšším vekom podľa prieskumu klesá záujem o využívanie umelej inteligencie. Mnoho starších ľudí o novinke ešte ani nepočulo. Napriek tomu až 6 % dôchodcov má s umelou inteligenciou skúsenosti.

prieskum
Zdroj: go4insight.com
Domov
Zdieľať
Diskusia