Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Aneta Gospičová
8. júna 2023, 16:08
Čas čítania 0:45

VIDEO: Kežmarok zatopila voda, pri hraniciach sa objavilo tornádo. Slovensko dnes poobede zasiahli búrky, lejaky naberajú na sile

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Búrková aktivita dnes zasiahla takmer celé územie Slovenska.

Slovensko dnes poobede zasiahli výdatné dažde a búrky, ktoré skomplikovali dopravu vo viacerých mestách. Pre celé územie krajiny momentálne platí výstraha 1. stupňa pred búrkovou aktivitou, no SHMÚ dokonca v priebehu dnešného dňa doplnil výstrahu druhého stupňa pre okresy Nové Zámky a Komárno.

Silné lejaky zasiahli sever Slovenska. Ako informuje portál imeteo.sk, v Kežmarku intenzívna stacionárna búrka narobila problémy s dopravou, keď voda zatopila viaceré hlavné ťahy a ulice. V meste za pár hodín spadlo až 47 milimetrov zrážok.

Bratislavu dážď potrápil

Búrky a lejaky hlási väčšina regiónov Slovenska. V Bratislave už dážď zatopil viaceré cesty, vodiči na Ružinovskej ulici musia v dôsledku niekoľkých centimetrov vody na vozovke spomaliť a zvýšiť opatrnosť.

Na viacerých častiach nášho územia ľudia pozorovali tromby, ktoré sa objavili napríklad v Poprade a Tatrách, ale aj pri Nitre.

Výrazné tromby sa vyskytli aj pár desiatok kilometrov od hraníc v Maďarsku. Približne 40 kilometrov od hraníc v prímestskej časti Miškovca s názvom Komlóstető spozorovali lievik, ktorý sa dotkol zeme a premenil sa na menšie tornádo. Podľa dostupných informácií nie sú hlásené žiadne škody. 

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by REFRESHER News SK (@refreshernews.sk)

Domov
Zdieľať
Diskusia