Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Barbora Fábryová TASR
9. júna 2023 o 13:35
Čas čítania 0:59

VIDEO: Takto voda zatopila takmer celú obec Sebechleby na strednom Slovensku. Museli vyhlásiť tretí stupeň povodňovej aktivity

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Nebezpečenstvo môže predstavovať aj vodná nádrž nad obcou.

V obci Sebechleby na strednom Slovensku vyhlásili tretí stupeň povodňovej aktivity. Intenzívne dažde spôsobili, že voda zatopila takmer celú obec, informujú policajti na Facebooku. 

„Na mieste sa nachádza krízový štáb aj záchranné zložky. Pozorne monitorujú aj situáciu na vodnej nádrži nad obcou,“ píšu. Video zo zatopenej dediny si môžeš pozrieť na tomto odkaze.

povodeňpovodeňpovodeň
Zobraziť galériu
(3)

Početné búrky dnes trápia celé Slovensko. SHMÚ vydal aj hydrologické výstrahy. Tretí stupeň výstrahy v súvislosti s prívalovou povodňou platí pre oblasť Levice-západ. V Banskej Štiavnici, Krupine, Lučenci a Leviciach-východ vydal ústav výstrahu druhého stupňa. V Prievidzi platí výstraha prvého stupňa.

Problémy v Banskobystrickom kraji

Hasiči pomáhali pre povodne z intenzívnych dažďov vo viacerých obciach či mestách Banskobystrického kraja. Ministerstvo vnútra krátko pred 14.00 h evidovalo sedem obcí, kde bol v piatok vyhlásený 3. stupeň povodňovej aktivity a v niektorých z nich aj mimoriadna situácia. Ide o Beluj, Prenčov, Sebechleby, Baďan, Ladzany, Hontianske Tesáre a Drážovce.


„Evidujeme niekoľko udalostí v súvislosti s povodňovou situáciou, a to vybreženie miestneho Belujského potoka v obci Sebechleby a v obci Beluj a následné vytápanie rodinných domov. Vybreženie miestneho potoka v obci Ladzany či vytápanie pivničných priestorov bytového domu v Lučenci,“ informovali TASR z Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru v Banskej Bystrici.


Hasiči zaznamenali aj vytápanie rodinných domov v obci Prenčov, objektov Amfiteátra v Detve či archívu v Centre poradenstva a prevencie v Lučenci. Spoločne s dobrovoľníkmi pomáhali pri čerpaní vody zo zatopených pivníc rodinných domov a čistení priepustov i cestných komunikácií. Naďalej monitorujú vodné nádrže a toky.

Domov
Zdieľať
Diskusia