Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Florián Meričko
12. júna 2023 o 13:00
Čas čítania 0:36

Vo Vysokých Tatrách našli tri opustené medvieďatá, ktorým teraz hrozí smutný osud. Stali sa atrakciou pre okolitých turistov

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Zásahový tím musel vo Vysokých Tatrách riešiť smutný prípad troch opustených medvieďat.

Vo Vysokých Tatrách našli v uplynulých dňoch tri opustené mláďatá medveďa hnedého, ktoré sa na krátku chvíľu stali atrakciou pre okolitých turistov. Podľa privolaných záchranárov existuje len niekoľko možností, čo s nimi štát môže urobiť, informuje portál noviny.sk.

Nájsť vo voľnej prírode osamotené medvieďatá je podľa odborníkov málo pravdepodobné, ak ich však zbadáš, mal by si sa im vyhnúť a privolať odborníkov. Vo väčšine prípadov sa totiž v ich blízkosti nachádza samica. 

Mláďatá podľa odborníkov nie sú podvyživené, a tak chcú pár dní počkať, či sa ich matka nevráti. V aktuálnom období medvedej ruje je však pravdepodobné, že buď zahynula pri ich ochrane pred väčším samcom, alebo ich len opustila na niekoľko dní.

Ak sa matka nevráti, mláďatá odborníci odchytia a s najväčšou pravdepodobnosťou poputujú do zoologickej záhrady. V prípade, ak by ich záchranári nechali voľne sa potulovať po prírode, stali by sa ľahkou korisťou pre inú zver, napríklad pre vlka.

Ilustračná fotografia.
Ilustračná fotografia. Zdroj: Unsplash/Pete Nuij
Domov
Zdieľať
Diskusia